Kia esitteli Pariisin autonäyttelyssä täysin uuden Rio-mallin. Rio on Kian maailmanlaajuisesti myydyin automalli, jota myytiin yli 473 000 kappaletta vuonna 2015. Tämä oli 16 prosenttia Kian viime vuoden myynnistä. Rio on ollut myyntimenestys myös Suomessa. Malli kuuluu maamme myydyimpien henkilöautojen joukkoon.

 

Neljännen sukupolven Kia Rio tarjoaa B-segmentin asiakkaille houkuttelevan yhdistelmän muotoilua, käytettävyyttä, ensiluokkaista turvallisuusteknologiaa sekä nautinnollista ajettavuutta.

Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Michael Cole: ”Rio on Kialle tärkeä malli ja maailmanlaajuisesti parhaiten myyvä automme. Kilpailu on kovinta B-segmentin uusien autojen myynnissä, ja kolmannen sukupolven Rion ansiosta ennätysmäärä ihmisiä tutustui Kia-merkkiin.”

”Rio on ollut suunnittelultaan houkutteleva, käyttökustannuksiltaan alhainen ja käytännöllinen. Näiden ominaisuuksien vuoksi nykyistä mallia on myyty ennätysmääriä ympäri maailmaa. Uusi malli rakennetaan näiden vahvuuksien pohjalta. Tavoitteena on suurempi haluttavuus, nautinnollisempi ajokokemus ja luokkansa parhaat turvallisuusominaisuudet”, Cole jatkaa.

Uudella Riolla on merkittävä rooli Kia-mallistossa. B-segmentti on uusien autojen markkinoilla Euroopan tärkein segmentti. Kia arvioi myyvänsä yli 100 000 uutta Rioa ensimmäisen puolen vuoden aikana. Rio tuleekin olemaan Kian parhaiten myyvien malliin joukossa Euroopassa Sportagen ja cee’din rinnalla.

Aiempaa pidempi

Rion moderni uusi ulkonäkö ja sisätilat suunniteltiin Kian design-keskuksissa Saksassa ja Kaliforniassa. Suunnittelu tehtiin tiiviissä yhteistyössä Korean Namyangin design-keskuksen kanssa. Uuden Rion ulkonäössä ovat keskeisessä osassa suorat linjat ja tasaiset pinnat, jotka antavat autolle persoonallisen ilmeen.

Rion etuosassa on uusin versio Kian tunnusomaisesta ”tiger-nose -säleiköstä”, joka on nyt aiempaa matalampi ja leveämpi. Keulan vaikuttavuutta lisäävät lähemmäs etupuskuria sijoitetut sumuvalot ja uudet keulamaskiin integroidut ajovalot yhdessä U:n muotoisten LED-päiväajovalojen kanssa.

Neljännen sukupolven Kia Rio on profiililtaan edeltäjäänsä pidempi. Sen tasapainoisempi ulkonäkö johtuu pidemmästä konepellistä ja suuremmasta etuylityksestä, 10 mm pidemmästä akselivälistä (nyt 2580 mm), kapeammasta ja pystymmästä C-pilarista ja lyhemmästä takaylityksestä. Uusi Rio on 4065 mm pitkä, eli 15 mm pidempi kuin edeltäjänsä ja 5 mm matalampi (korkeus nyt 1450 mm).

Uuden Rion sivuprofiilissa korostuvat suorat ja selkeät linjat, jotka kulkevat auton koko hartialinjan ja ovien pituudelta. Tämä lisää pituusvaikutelmaa antaen autolle voimakkaamman ulkonäön.

Rion takaosa on nyt aiempaa pystympi. Auton takalasi on lähes pystysuorassa. Etusäleiköstä ajovalojen ja ovien yläosan kautta kulkeva suora linja jatkuu auton takaosaan, jossa se yhdistyy kapeampiin ja veistoksellisempiin takavaloihin, joissa on nuolenmuotoiset uudet LED-valot.

Uusi Rio on saatavilla kahdeksalla eri korivärillä Euroopassa. Tarjolle on tullut neljä uutta värivaihtoehtoa. Valittavissa on lisäksi kolme erilaista alumiinivannetta (15”– 17”). Uusi Rio tulee Euroopassa myyntiin viisiovisena versiona.

Moderni matkustamo

Uudessa Kia Riossa on moderni matkustamo, joka on suunniteltu aiempaa ergonomisemmaksi. Kojelaudan suorat linjat korostavat sisätilojen muotoilua ja tekevät matkustamosta leveämmän ja tilavamman oloisen. Kojelautaa hallitsevien pitkittäislinjojen lisäksi myös vaakasuuntaiset ilmansuuttimet korostavat matkustamon leveyttä.

Itse kojelauta on kallistettu kuljettajaa kohti, jolloin sisätilojen ilme on urheilullisempi ja kuljettajakeskeisempi. Kojelaudan keskellä on uusi ”kelluva” informaatio- ja viihdejärjestelmä, joka on saatavilla joko 5” tai 7” korkearesoluutioisella kosketusnäytöllä. Rion kosketusnäyttöön on saatavilla älypuhelinten integroimista varten Android Auto™- ja Apple CarPlay™ -palvelut.

Uudet tekniset ratkaisut lisäävät Rion ohjaamon houkuttelevuutta. Uusi Rio on suunniteltu mahdollisimman mukavaksi ja käytännölliseksi. Ajonautintoa lisäävät avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä, lämmitetyt istuimet ja ohjauspyörä, sadetunnistimella varustetut tuulilasinpyyhkimet ja automaattiset ajovalot. Uuteen Rioon on saatavissa myös automaattinen vakionopeudensäädin ja takakameralla varustettu peruutustutka.

Tilava ja toimiva matkustamo

Uudessa Riossa tulee olemaan luokkansa tilavin matkustamo ja suurin tavaratila (325 l). Käytännöllisyys on ollut Rion kehittely- ja suunnittelutiimien keskeinen tavoite.

Rion 10 mm pidemmän akselivälin ja 15 mm pidemmän korin ansiosta matkustamossa ja tavaratilassa (+26 l) on aiempaa enemmän tilaa. Jalkatilaa on nyt edessä 1120 mm ja takana 770 mm. Uudessa mallissa on lisäksi enemmän tilaa hartioille kuin useimmissa luokkansa muissa autoissa, edessä 1375 mm ja takana 1355 mm. Vaikka uusi Rio on 5 mm matalampi kuin edellinen malli, se on B-segmentin tilavimpien autojen joukossa myös pääntilan osalta.

Matkustamoon on saatu lisää tilaa useilla Rion korin ja matkustamon muutoksilla. Näihin kuuluvat muiden muassa uudelleen muotoillut ovipaneelit, uudet katon sisustusmateriaalit, kojelaudan uudistettu muotoilu ja Rion korirakenteen muutokset, kuten pidempi akseliväli.

Uudet 3-sylinteriset turbomoottorit

Uuteen Rioon on tarjolla laaja valikoima bensa- ja dieselmoottoreita.

Turboahdettujen moottorien kysyntä on kasvussa, joten uusi Rio on saatavana Kian kolmisylinterisellä 1.0-litrasella T-GDI -moottorilla (100 hv & 120 hv). Tämä kevyt ja kompakti moottori esiteltiin Kia cee’dissä vuonna 2015, ja se noussee suosituimmaksi moottoriksi, kun uusi Rio tulee myyntiin.

Uusi Kia Rio tulee olemaan yksi luokkansa turvallisimpia autoja. Siinä on käytössä Kian uusinta turvallisuusteknologiaa. Uudessa Riossa on suurlujuusteräksestä valmistettu runko ja runsaasti passiivisia turvallisuustoimintoja. Rio tavoittelee viiden tähden Euro NCAP-törmäystestitulosta. Uusi Rio on ensimmäinen B-segmentin auto, jossa on jalankulkijoiden tunnistuksella varustettu automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä. Automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän lisäksi autossa on kaistavaroitin, joka varoittaa kuljettajaa, jos hän on ajautumassa pois kaistaltaan suuntavilkkua näyttämättä.

Täysin uusi Rio valmistetaan Kian Soharin tuotantolaitoksella Koreassa. Auto tulee Suomessa myyntiin vuoden 2017 alkupuoliskolla.

 

Kian osasto sijaitsee Pariisin autonäyttelyssä hallissa numero 3:

http://www.mondial-automobile.com/en/useful-information/getting-to-the-show/

 http://teknavi.fi/autot/video-tallainen-on-kian-uusi-pikkuauto-huipputarkea-uutuus-suomessa

 http://www.iltasanomat.fi/kia/

 

Katso video Pariisissa esitellystä uudesta Kia Riosta: http://www.kianewscenter.com/IMAGES-AND-VIDEOS/ALL/the-all-new-kia-rio—social-cut/a/b1e91bf3-27f0-4c82-95aa-d02999813d5b