Uusi Kia Sportage saapuu Suomeen

Viidennen polven Sportage laajentaa Kian hybriditarjontaa suositussa segmentissä.

Täysin uusi Kia Sportage on saapunut Suomeen. Uudella, viidennen sukupolven Sportagella on merkittävä rooli Kian menestyksessä vuonna 2022. Kyseessä on merkin tärkein lanseeraus ensi vuonna Suomessa. Samalla se laajentaa Kian hybriditarjontaa suositussa segmentissä lisäten Sportagen mielenkiintoa työsuhdeautoilijoiden keskuudessa.

Eurooppaan oma malliversio

Ensimmäisen kerran mallin 28-vuotisen historian aikana Sportagesta valmistetaan Euroopan markkinoille suunniteltu malliversio. Uudessa, eurooppalaisessa Sportagessa yhdistyy näyttävä ulkomuoto ensiluokkaisiin sisätiloihin, jossa hallitsevana elementtinä on EV6-sähköautosta tuttu integroitu kaareva näyttö.

Uusi Sportage hyödyntää Kian Eurooppaan keskittyvää suunnitteluohjelmaa, jonka tuloksena auto on saanut optimaalisen akselivälin ja ihanteelliset mitat eurooppalaisille teille. Tämä lähestymistapa on auttanut luomaan SUV:n, joka sopii täydellisesti markkinoiden vaatimuksiin korostaen sen jokapäiväistä käytännöllisyyttä. Auto onkin tiloiltaan poistuvaa mallia suurempi.

”Täysin uusi Sportage on suunniteltu, kehitetty ja hiottu erityisesti Eurooppaa varten, sillä se rikkoo rajoja ja luo uusia vertailuarvoja SUV-segmentille”, sanoo Kia Europen toimitusjohtaja Jason Jeong.

”Uusi Sportage on varustettu edistyneillä, sähköisillä voimalinjoilla. Mallista on tarjolla tehokkaita, vähäpäästöisiä hybridimalleja, jotka täyttävät asiakkaiden tarpeet. Sähköisellä mallistollaan Sportagen uusi ladattava hybridimalli korostaa entisestään Kian tavoitetta nopeuttaa kestävää liikkuvuutta kaikkialla Euroopassa”, Jeong jatkaa.

Kolmena hybridiversiona

Täysin uusi Sportage on saa­ta­va­na kol­me­na eri hy­bri­di­ver­sio­na. La­dat­ta­van hy­bri­din voi­ma­lin­ja­na on 1,6-lit­rai­nen ben­sii­ni­tur­bo­moot­to­ri, 66,9 kW sähkömoot­to­ri ja 13,8 kWh akus­to. Voi­man­lin­jan tuot­ta­ma ko­ko­nais­te­ho on 265 hv. Hy­bri­di­ver­sion voi­manlähteenä on 1,6-lit­rai­nen ben­sii­ni­tur­bo­moot­to­ri, 44,2 kW sähkömoot­to­ri sekä 1,49 kWh akus­to. Järjes­telmän tuot­ta­ma ko­ko­nais­te­ho on 230 hv. Kol­mas hy­bri­di­ver­sio on ta­lou­del­li­nen ke­vyt­hy­bri­di, joka on saa­ta­va­na niin ben­sii­ni- (150 hv) kuin die­sel­moot­to­rin (136 hv) kans­sa. Sportage-malliston CO2-päästöt ovat alhaisimmillaan 31 g/km (Plug-in Hybrid).

Viidennen sukupolven Sportage vetoaa laajaan ostajakuntaan näyttävällä muotoilullaan. Suunnittelun keskiössä on ollut Kian uusi ”Opposites United” -muotoilufilosofia, joka on aistittavissa auton nuorekkaasta ulkomuodosta. Autossa yhdistyvät dynaaminen ulkonäkö ja ensiluokkainen matkustamo. Ohjaamoa hallitsee kuljettajakeskeinen kojelauta, jonka keskiössä on kaareva, 12,3” integroitu kosketusnäyttö, joka sisältää yhdistettävyyden viimeisimmät kehitysaskeleet.

Uusi Sportage hyödyntää maksimaalisesti sen mitat (pituus 4515 mm, leveys 1865 mm, korkeus 1645 mm, akseliväli 2680 mm) tarjoten loistavaa käytettävyyttä. Monikäyttöisyyttä lisää 591 litran (VDA) tavaratila, joka laajenee aina 1780 litran tilaksi.

Neljänä varustetasona

Sportage on suunniteltu erityisesti eurooppalaisille teille tehden autosta nautittavan ajettavan. Uuden sukupolven elektronisesti ohjattu jousitus tarjoaa optimaalisen mukavuuden reaaliaikaisen vaimennuksen ansiosta. Uusi maastoajotila-asetus puolestaan mahdollistaa Sportagelle erinomaiset ajo-ominaisuudet haastavimmissa olosuhteissa.

Sportagen historia ulottuu aina vuoteen 1993 saakka, jolloin ensimmäisen sukupolven Sportage esiteltiin. Kian Slovakian tehdas on valmistanut Sportagea sen toisen sukupolven malliversiosta lähtien. Kyseistä mallia valmistetiin 104 500 kappaletta. Kolmannen sukupolven Sportagen tuotantomäärä oli jo 797 500 kappaletta. Poistuvaa Sportagea-mallia Slovakiassa on valmistettu yli miljoona kappaletta vuodesta 2015 alkaen tehden siitä yhden suosituimman Kia-mallin Euroopassa. Myös Suomessa Sportagen kanta on vahva. Maamme teillä liikkuu lähes 10 000 Sportage-yksilöä.

Kia Sportage saapuu Suomeen neljänä eri varustetasona: LX, EX, Business Premium ja GT-Line. Uuden mallin hinnat julkistetaan 15. joulukuuta.