Vuoden Auto 2022 suoraan sähköautojen rekisteröidyimmäksi

Kia EV6 on Vuoden Auto 2022

Kian täysin uusi sähköauto EV6 on voittanut arvostetun Vuoden Auto -palkinnon. Eurooppalaisista autotoimittajista koostuva tuomaristo äänesti Kia EV6:n voittoon 279 pisteellä.

”Tämä Euroopan, ehkä jopa maailman, arvostetuin autoalan tunnustus on ansiosta tällä kertaa tullut Kialle vallankumouksellisen uuden EV6-mallin myötä. EV6 on ollut ensiesittelystään lähtien toiseksi myydyin Kia-mallimme ja nosti meidät markkinoilla ennätykselliselle kolmannelle sijalle”,  iloitsee Kia Brand Director Rami Kittilä.

Suomen suosituin

Kia oli helmikuussa kolmanneksi rekisteröidyin henkilöautomerkki Suomessa. Merkki saavutti viime kuussa 8,7 prosentin markkinaosuuden. Kia on tehnyt myös vahvaa nousua sähköautomarkkinoilla. Helmikuun jälkeen Kia on kärjessä sekä merkki- että mallitilastoissa.

Sähköautojen osuus henkilöautojen ensirekisteröinneistä Suomessa jatkaa vahvaa kasvua. Kuluva vuoden kahden ensimmäisen kuukauden osalta näiden osuus rekisteröinneistä on ollut 12,7 prosenttia.

Tämän kasvun kärjessä kulkee tällä hetkellä Kia. Uusia Kia EV6 -sähköautoja on ensirekisteröity tammi-helmikuun aikana 195 kappaletta, mikä tekee EV6:sta Suomen suosituimman sähköauton. Kian muut sähköautomallit, e-Niro ja e-Soul, täydentävät voittokulkua. Yhteensä Kian sähköautoja on ensirekisteröity tämän vuoden aikana markkinoiden ykköstilaan oikeuttavat 263 kappaletta. Tämä vastaa 14,8 prosenttia kaikista rekisteröidyistä sähköautoista.

Kia EV6:n mallistosta löytyy kaksi eri akkuversiota, ja malli on tarjolla sekä taka- että nelivetona. Mallista riippuen WLTP-toimintamatkaksi ilmoitetaan 371–528 km. Kia EV6 -malliston hinnat alkavat 48 219 eurosta.