Alp­pi­maa­jouk­ku­een Kia – Mo­ve­ment that ins­pi­res -blo­gi 2021

Viikko 47: Kia-Emilia Hakala

Moikka, lumiset terveiset Leviltä!

Kuumimmat jutut ensin eli pujottelun maailmancupkausi avattiin viime viikonloppuna Levillä. Suomen naiset hoitivat homman kunnialla kotiin. Riikka Honkanen ja Rosa Pohjolainen laskivat vuoro päivinä top30 sijoitukset maailman kovimpien puikkamimmien joukkoon. HYVÄ TYTÖT!!!

Tyttöjen hienojen suoritusten hehkuttamisen jälkeen palataan pari viikkoa taaksepäin Levin maailmancupin valmistautumiseen, joka ei mennyt minun osaltani ihan suunnitelmien mukaan.

Saavuin Leville hyvissä ajoin pari viikkoa ennen H-hetkeä, eli Levin Maailman Cup kisaa. Päästiin treenaamaan hyvissä olosuhteissa Levin Black rinteessä marraskuun pari ensimmäistä viikkoa. Oli hienoa päästää laskemaan kisarinteeseen useampia treenejä. Se luo itseluottamusta kisapäivää ajatellen. Kisakuntoaan hyvissä ajoin oli tullut myös hiomaan muun muassa kisan tuplavoittaja Petra Vlhova Slovakiasta ja Norjan sekä Slovenian maajoukkueet. Eli kirittajiä riitti treeneissä!

Itse olen aina tykännyt Levin rinteestä, siinä on niin paljon vaihtelevaa profiilia. Alku on todella tasaista ja sinne on vielä lumesta tehty pari kumpua, kun sitten taas loppurinne on todella jyrkkä ja vaatii taktisesti oikeita ratkaisuja. Varsinkin treeneissa on hyvä kokeilla erilaisia taktisia ratkaisuja. Minulla oli kehityskohtana jyrkälle tulo. Eli miten saan kovavauhtisen tasaisen laskemisen muutettua jyrkälle tullessa rytmiseksi ja vakaaksi jyrkän laskemiseksi. Tässä päädyttiin siihen tulokseen kohdallani, että muutos tulisi tehdä yhden käännöksen aikana jyrkän päällä olevan kepin kohdalla päättäväisesti. Tämä onnistuikin treeneissä välillä ihan suunnitelman mukaan! Harjoituksissa keskityttiin tietenkin myös teknisiin asioihin, kuten laskulinjaan ja vartalon asentoon käännöksen aikana.

Perjantaina 12.11. järjestettiin karsinta, jossa valittiin kuusi laskijaa edustusjoukkueeseen. (Kertauksena, jos kaikki eivät olleet viikonloppuna telkkarin äärellä, niin Suomen laskijat Levin kisassa olivat: Riikka Honkanen, Rosa Pohjolainen, Kia-Emilia Hakala, Erika Pykäläinen, Charlotte Henriksson ja Riia Pallari.) Laskimme Levillä vielä loppuviikon, ennen kuin lähdimme koko porukalla Suomulle pujottelu kilpailuihin hakemaan hyvää kisafiilistä tulevaa Levin kisaa ajatellen.

Nämä kisat eivät menneet minun kohdallani putkeen. Ensimmäisellä kierroksella kaaduin pahasti ja loukkasin oikean olkapääni. Tässä kohtaa kisoihin oli vielä kolme päivää aikaa, joten toivoin olkapään tulevan kuntoon kisoihin mennessä. Perjantaina kävin rinteessä pujotteluradalla, mutta käsi ei ollut laskukunnossa, enkä pystynyt viikonloppuna laskemaan. Tämä harmitti kyllä suuresti, kun tätä kisaa varten oltiin alkukaudesta asti tehty paljon hommia.

Olin kuitenkin kisaviikonloppuna kannustamassa muita Suomen naisia hyviin suorituksiin ja oli kyllä hienoa, että he pärjäsivät! Seuraavaksi ajelen etelää kohti ja kuntoutan olkapäätä viikon verran, toivottavasti sitten olen takaisin keppien välissä rinteillä!

Hyvää alkavaa talvea kaikille!

Kia-Emilia