Kotiin joulunviettoon – sähköautolla Lappiin ja takaisin

Rosa Pohjalainen kertoo kuntoutuksen täyteisestä syksystä ja kokemuksistaan sähköautoilusta.

Saavuin juuri kotiin joulunviettoon. Vietin marras- ja joulukuun Levillä hakien taas hieman tuntumaa laskemiseen. Minulta tosiaan leikattiin eturistiside ja kierukka viime keväänä, jonka takia kesä ja koko alkukausi on mennyt pitkälti polvea kuntouttaessa. Prosessi on kuitenkin tuttu vuoden takaa, joten tiesin mitä oli edessä.

Sähköautoilu tutuksi

Marraskuussa ajoin toista kertaa sähköautolla Leville. Matkustaminen oli huomattavasti sujuvampaa kuin ensimmäisellä kerralla, sillä latausmahdollisuuksien ennakointi oli toisella kerralla helpompaa. Olen myös ajanut koko alkutalven Kian sähköautolla Lapissa ja vaikka keli on ollut välillä paljonkin pakkasen puolella, jopa -30°, olen selvinnyt ongelmitta.

Kuntoutetaan rauhassa

Ohjelmassa vielä ennen joulua olisi polven tsekkaus fyssareiden kanssa. Syksyn aikana olen käynyt Urheassa Olympiakomitean vammakuntoutuksessa sekä omalla fyssarilla Jarkko Räsäsellä. Hän vastaa koko kuntoutusprosessista.  Tarkoituksena on katsoa missä mennään, jotta voidaan taas aloittaa turvallisesti radalla laskeminen vuoden vaihteessa ja edetä siitä pienin askelin eteenpäin. Jatkan Levillä harjoittelua koko talven läpi. Kisastartteja en ota alle tällä kaudella, joten nyt on hyvin aikaa palata takaisin perusasioiden äärelle.

Mukavaa jouluaikaa kaikille,
Rosa