Alppimaajoukkueen Kia – Movement that inspires -blogi

Blogia olen kirjoittanut ennenkin, mutta tämä on ensimmäinen kerta tänne suuntaan, joten jonkinlainen esittely on paikallaan. Nimeni on siis Elian Lehto, alppihiihtäjä miesten maajoukkueessa. Olen 20-vuotias ja kotoisin Rovaniemeltä. Mottoni on ”aina pääsee lujempaa” ja esikuvani on Bode Miller. Tykkään siis vetää täysiä.

Kausi on mennyt haipakkaa. On tullut onnistumisia, kuin myös epäonnistumisia. Joka tapauksessa ollaan menty eteenpäin joukkueena uuden sveitsiläisvalmentajan Osi Inglinin valvovan silmän alla. Olen kehittynyt myös yksilönä, niin laskuteknisesti kuin myös tuloksellisesti.  Muutamia FIS-kisan suurpujotteluvoittoja on tullut mutta tuloksellisesti on jäänyt kuitenkin hampaankoloon, ja se motivoi tekemään enemmän oikeita asioita, jotta tulevaisuudessa tuloksetkin kehittyisivät.

Tämänhetkinen olinpaikka on Davos, Sveitsi. Nuorten maailmanmestaruuskisat Bulgarian Banskossa on ensi viikolla edessä ja Davosin leirin tarkoitus on vetää viiden päivän hyvä treeniblokki, jotta olemme valmiita hyökkäämään MM kisoissa.

Koronatilanteen takia nuorten MM-kisaohjelma on normaalia suppeampi. Syöksy, parallel ja joukkuekisa on pudotettu ohjelmasta. Kilpailuorganisaatio on myös pienentänyt tapahtumaan osallistuvien joukkueiden urheilijoiden määrää. Aiempien vuosien 16 urheilijan sijaan, Suomi saa lähettää kisoihin 3 naista ja 3 miestä. Naisten ja miesten kisat järjestetään myös eri päivinä, jotta emme olisi kaikki yhtä aikaa Banskossa.

Kisoihin lähtee Erika Pykäläinen, Charlotte Henriksson, Turo Torvinen, Jaakko Tapanainen, Jesper Pohjolainen (varamiehenä) ja minä. Eli pari laskijaa Santa Claus Ski Teamista, pari GrIFK Alpinesta ja pari Hyvinkään Slalomseura Sukkulasta. Hyvä porukka siis kasassa.

Meidän ensimmäinen treenipäivä on jo takana, ja Davos kyllä antaa parastaan. Keskitymme näinä päivinä kaikkiin kolmeen lajiin, jotka kisaan Banskossa. Super G, suurpujottelu sekä pujottelu. Banskossa kisataan samassa rinteessä ,jossa tämän viikonlopun miesten suurpujottelun maailmancupkisat lasketaan, joten rinne tulee olemaan vaativa.

Tämän treeniblokin jälkeen suuntaamme Zürichiin. Ensin PCR-koronatestiin, sen jälkeen ”kisakuplaan” ja charterlennolla Bulgarian maalle. Sitten ei muuta kuin ”hantaaki pohjaan”.

Terveisiä kaikille kotiin Suomeen. Posin kautta!

Elian