Moi,

Suomen alppimaajoukkueen nuoret miehet kilpailevat tällä viikolla Slovenian Kranjska Gorassa ja Itävallan Reiteralmissa. Samalla kisakiertueella ovat myös maajoukkueen haastajaryhmä, joka on toiminut nimensä mukaisesti ja ollut jopa nuoria miehiä nopeampia harjoituksissa ja kilpailuissa.

Miesten maailmancupjoukkuetta edustava Samu Torsti on hyvässä kunnossa. Hänen kanssaan olemme keskittyneet siihen, että Samu voisi kilpailuissa ulosmitata sen potentiaalin mikä miehessä on – ja sitä on paljon! Tämä haaste on tunnistettu jo jokin aika sitten, ja olemme nyt löytäneet paremmat lääkkeet tämän taklaamiseksi.

Naisissa tilanne haastava

Naisten alppimaajoukkueen tilanne on haastava tällä hetkellä. Rosa Pohjolainen valitettavasti loukkaantui hyvän alkukauden jälkeen. Riikka Honkasella puolestaan on haasteita päästä kilpailuissa oikeaan mielentilaan ja alkukauden positiivisen vireen jälkeen taistelu vastoinkäymisten kanssa on vahvasti käynnissä. Varmuus tekemiseen on vielä hakusessa, mutta valoa tunnelin päässä on ja hyviä yksittäisiä päiviä sekä laskuja löytyy.

Erika Pykäläisen toipuminen on ollut nopeampaa kuin odotettiin. Hän starttasi tiistaina Italian Kronplatzin maailmancupin suurpujottelukilpailussa, joka oli hänen  ensimmäinen kilpailunsa loukkaantumisen jälkeen. Hänen ensisijainen tavoite oli totuttautua kilpailuun ja tarkastella nilkan tuntemuksia haasteellisissa, jäisissä ja kuluneissa olosuhteissa. Lopputulos oli rohkaiseva – tuntemuksia tai aristelua ei havaittu ja nyt hän voi edetä varmemmin kohti seuraavia kisoja. Seuraavaksi hän osallistuu Slovenian Krvavecin Eurooppacupin kilpailuun, joka oli aiemmin suunniteltu olevan hänen ns. ”oikea” comeback-kilpailu.

Paraurheilijamme Santeri Kiiveri aloitti maailmancup-kautensa hienoilla top 5 sijoituksilla kauden avausviikonloppuna. Santeri haluaa varmasti seistä edelleen kokonaiskupin ykköspallilla paraatilajeissaan, ja siten tämä oli kohtuullinen aloitus hänen kaudelleen.

Tulevien Italian Cortina d’Ampezzossa järjestettäviin alppihiihdon MM-kisojen suhteen odotuksemme ovat realistiset. Meidän osallistujilla on hyvät mahdollisuudet top 15 sijoituksiin. Varsinainen kisajoukkue julkaistaan 5. helmikuuta.

Urheilijakaartimme pääsääntöinen ykköstavoite ovat kuitenkin nuorten MM-kilpailut Bulgarian Banskossa maaliskuun alussa.

Vauhdikkain terveisin,

Tommi Viirret

Kirjoittaja on Suomen alppimaajoukkueen urheilutoimenjohtaja

Kia on Suomen alppijoukkueen virallinen yhteistyökumppani