Alppimaajoukkueen Kia – Movement that inspires -kesäblogi 2021

Tervehdys kaikille ja hyvää kesää!! Toisin kuin usein mainitaan, niin alppihiihtäjiä ei tehdä kesällä. Kesä näyttelee suurta roolia kuitenkin siinä, onko talven aikana mahdollista olla alppihiihtäjä vai ei? Alppihiihto on siitä jännä laji, että täytyy olla hyvä kaikessa, mutta ei tarvitse olla maailman paras missään muussa kuin siinä itse lajissa. Alppihiihto kun on lopun viimein taitolaji.

Tästä me päästään sitten käsiksi minun kesään. Yleisesti ottaen yritän liikkua mahdollisimman monipuolisesti. Siksi teen peruskestävyyttä myös monella eri tavalla, elikkä juosten, pyörällä, rullaluistellen, sauvakävellen, pallopelejä pelaten tai mikä ikinä tuntuu parhaalta.

Tänä kesänä olen jo muutamaan otteeseen käynyt myös skeittirampeilla, rullaluistimet jalassa. Vähän on taidot päässyt ruostumaan, kun viime kerrasta on vierähtänyt useampi vuosi ja muutama vuosi vielä siihen päälle. Samalla kun hengityselimistö tekee omaa työtänsä, niin tasapaino ja taito-ominaisuudet joutuvat koetukselle. Ja joo, kyllä välillä myös jännittää, kun koko ajan mieli vie isompiin ja isompiin kaariin.

Voimaa harjoittelen perinteisin menetelmin, elikkä painoja nostamalla, työntämällä tai vetämällä. Mutta sinne tuodaan sopivassa määrin omia twistejä, ja pyritään löytämään mahdollisimman suuri siirtovaikutus itse lajiin. Tässä minulla on onneksi ammattilaiset jotka auttavat. SAHA Training on treeniryhmä jossa treenaan ja siellä valmentajana toimii Harri Yrttiaho, viimeisen päälle ammattilainen joka meidän päänmenoksi suunnittelee ohjelmat.

Ryhmässä on mukana ammattikiekkoilijoita, -koripalloilijoita, -karateka ja rytminen voimistelija. Saha treenien saloja pääsee seuraamaan instagramista @sahatraining.

Kesän tavoitteet on aika suuripiirteiset. Harri tuottaa meille treeneihin kehittävän ja suunnitellun kaaoksen, jota sitten vaan tehdään. Ollaan taatusti valmiita kun on taas laskemisen aika. Mitään tiettyä painopistettä ei ole tälle kesälle asetettu. Tai no, jos jalkoihin saisi semmoisen kissan kosketuksen niin se olisi hyvä. Mutta kyllä karhun askeleellakin pärjää. Treenitunteja tulee viikkoon semmoinen 15-20 h, siinä kyllä työmaata riittää.

Lopuksi haluisin jakaa pienen palan meidän kevään ja alkukesän treenistä. Tämän tyyppisellä harjoituksella on tarkoitus herätellä kroppaa ja lihaksistoa siihen, kun astellaan painojen kimppuun. Et tarvitse muuta kuin halun lähteä liikkeelle, ja loppu tulee itsestään. Niin ja kello on hyvä olla mukana.

Hyvää kesää kaikille, Samu Torsti