Alppimaajoukkueen Kia – Movement that inspires -kesäblogi 2021

Moro! Olen Jesper Pohjolainen, 19-vuotias Hyvinkääläinen alppihiihtäjä. Valmistuin juuri Nilsiän lukiosta, jossa olen viimeiset 5 vuotta treenannut Tahkon Alppikoulun matkassa. Tahkon Alppilukio on yksi Suomen kolmesta alppilukioista, jossa on mahdollista yhdistää huippu-urheilu ja opiskelu peruskoulusta korkea-asteelle saakka. Tulevana vuotena olen ensimmäistä kertaa maajoukkueen mukana.

Tällä hetkellä suoritan asevelvollisuutta armeijan Urheilukoulussa Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä. Puolustusvoimien Urheilukoulun tehtävä on kouluttaa tiedusteluryhmiä poikkeusolojen tarpeisiin, mutta samalla antaa nuorille urheilijoille mahdollisuus laadukkaaseen valmentautumiseen varusmiespalveluksen aikana.

Astuin palvelukseen huhtikuussa ja olen siitä saakka joutunut hiemaan soveltamaan harjoittelua. Kasarmilla oltaessa tulee päiviä, kun kerkeää tekemään vain yhden treenin päivässä. Metsäharjoituksella oltaessa voi olla ettei pääse ollenkaan treenaamaan, tällöin tulee toki muunlaista liikuntaa. Urheilukoulu järjestää myös valmennusleirejä, jolloin pääsemme harjoittelemaan täyspäiväisesti.

Fyysisesti vahvuuteni ovat ehdottomasti voimatasoni. Tälle kesälle suurin kehityskohta on taidollisella puolella, joten taitotreenejä on nyt lisätty tasaisesti viikko-ohjelman ympärille. Lempitreeneihin kuuluu maksimivoimapuntit, jolloin pääsen nostamaan isoja rautoja, toisena vahvana suosikkina on juoksulenkit.

Alkukesästä tein perusvoima kauden, jonka tavoitteena oli kehittää perusvoimaa ja ylläpitää kestävyyttä. Nyt olen siirtynyt maksimivoima kauteen, jonka aikana pyrin kasvattamaan voimatasoja ja tehoa.

Armeijassa tulee tällä hetkellä treenattua pääosin muiden Tahkon alppikoulun kasvattien kanssa, eli Salomo Sirviön, Joel Palosaaren ja Miikka Niemisen kanssa. Lomilla oltaessa harjoittelen usein siskoni Rosan kanssa, joka on osa naisten alppimaajoukkuetta. Vapaa-aika menee muuten golfatessa tai mökillä vesihiihtäessä.

Hyvää kesää,

Jesper