Alppimaajoukkueen kisakausi on käynnissä

Erika Pykäläinen tässä moikka! Hienoa päästä avaamaan Kia Movement that inspires -blogi tällä kaudella. Olemme parhaillaan Riikka Honkasen kanssa matkalla Keski-Eurooppaan, ja tavoitteenamme on laskea useampi Eurooppa Cupin kilpailu ennen joulua.

Matkustaminen Keski-Euroopassa ja Alpeilla on tähän asti sujunut mukavasti. Harvemmin tarvitsee lumiketjuja renkaisiin laittaa. Jännitystä on usein tarjolla, kun joudumme ajamaan mitä ihmeellisimpiä teitä päästäksemme määränpäähän. Kian nelivedot ovat olleet helpotus huonommillakin keleillä, niillä olemme päässeet turvallisesti ylös vuoristoon.

Kisakausi käyntiin

Viime viikonloppuna avasin kauden Levin maailmancupissa hyvin heikolla menestyksellä. Levillä oli kuitenkin paljon hyvää, mutta tiedän itsekin, että tasoni pujottelussa ei vielä ole maailman luokkaa. Pujottelun työstäminen vaatii aikaa ja malttia. Lähdin hieman epävarmana kilpailemaan. Halusin kuitenkin nähdä, mihin pystyn rimani laittamaan. Tiedän pystyväni parempaan ja minulla on enemmän annettavaa.

Nyt katseet on suunnattu kohti seuraavia kilpailuja. Odotan innolla, että pääsen avaamaan myös suurpujottelukauden, sillä suurpujottelu on kulkenut huomattavasti pujottelua paremmin.

Koen, että minun täytyy käydä hakemassa menestystä Eurooppa Cupista ennen kuin onnistuminen maailmancupissa on mahdollista.

Eurooppa Cupissa lähtönumeroni pitäisi olla Top 30 -joukossa avauskilpailussa, joten olisi tärkeää saada onnistuminen heti ensimmäisestä kilpailusta lähtien. Se loisi itseluottamusta ja varmuutta omaan tekemiseen.

Reissaamista aina huhtikuuhun saakka

Nyt se hektinen kilpailukausi alkaa. Levin maailmancupin jälkeen suuntaamme aina kisaamaan Keski-Eurooppaan. Se tarkoittaa sitä, että olemme huhtikuuhun asti reissussa enemmän tai vähemmän koko ajan. Onhan tätä odotettu kesästä asti, että pääsemme taas elämään matkalaukun ja rinnerepun varassa, siinä on jotain kiehtovaa ja jännittävää.

Reissussa on tärkeätä pitää huolta palautumisesta ja yrittää rentouttaa mieli kovien kilpailusuoritusten paineesta ja jännityksestä. Tätä olen harjoitellut jo vuosikaudet, mutta koen nyt vasta tajuavani tosissaan mitä täytyy tehdä, jotta kilpailukyky pysyy yllä kauden läpi.

Kauden tavoitteet ovat selkeästi maailman cupissa, että tekisin läpimurron 30-joukkoon. Pitää muistaa että on myös MM-kilpailut, johon tietenkin tähtään ja haluan näyttää että kuulun sinne. Tietenkin täytyy mennä askel kerrallaan ja seuraava askel on selkeästi  palkintopallipaikka Eurooppa Cupissa. Se on mielestäni realistinen ja saan jo ensi viikolla mahdollisuuden sitä yrittää.

Ihanaa joulun odotusta,
Erika