Kia Motors on paljastanut sen tulevaisuuden sähköautovision. Kyseessä on innovatiivinen HabaNiro-konseptimalli, joka on nelivetoinen täyssähköauto yli 480 kilometrin toimintamatkalla.

Kian Kalifornian muotoilustudio on luonut HabaNirosta sähköauton, joka rikkoo perinteiset käsitykset autoilusta. Perhosovilla varustettu HabaNiro on kompakti crossover, joka hyödyntää tason viisi autonomisen ajon -teknologiaa.

”HabaNiro on nerokas yhdistelmä taitoa ja mielikuvitusta. Sen suunnittelu ja teknologia ennakoivat tapaa, jolla ihmiset haluavat liikkua lähitulevaisuudessa”, sanoo Kia Motors American operatiivinen johtaja Michael Cole.

Leffa heijastusnäytöltä

Kun HabaNiron autonominen järjestelmä kytkeytyy päälle, ohjauspyörä ja mittaristo väistyvät tarjoten etumatkustajille lisää tilaa. Tämä mahdollistaa maksimaalisen matkustusmukavuuden esimerkiksi elokuvaa seuraten tuulilasin heijastusnäytöllä.

HabaNiro on Kian ensimmäinen auto, joka on varustettu tekoälyyn perustuvalla järjestelmällä. Järjestelmä mukauttaa ajoneuvon matkustamoa analysoimalla kuljettajan tunnetilaa reaaliajassa tekoälypohjaisen biosignaalitunnistustekniikan avulla. Sen avulla on näin mahdollista lisätä entisestään matkustusmukavuutta autonomisen ajon aikana.

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä ja voita Kia ProCeed GT-Line viikoksi käyttöösi!