Kia Motors paljasti Detroitin kansainvälisessä autonäyttelyssä tammikuussa äysin uuden Kia Stinger -mallin. Stinger on Kian 5-paikkainen urheilullinen sedan, joka tulee olemaan Kian kaikkien aikojen suorituskykyisin tuotantomalli. Ylellinen Stinger on samalla Kian uusi lippulaiva Euroopan markkinoille.

Orth Hedrick, vice president, product planning for Kia Motors America: ”Stinger on unelmiemme auto. Unelmamme ovat käyneet toteen vuosien sitoutumisen ja kovan työn ansiosta. Stinger on sen GT-konseptimallista jalostettu auto, jota on kehitetty legendaarisella Nürburgringin kilparadalla. Tulos on yksinkertaisesti upea.”

Huippujen suunnittelema

Stingerin muotoilusta on vastannut maineikas Peter Schreyer tiimeineen. Ajettavuus on puolestaan Albert Biermannin ja hänen insinööriryhmänsä käsialaa. Autoa on kehitetty Koreassa ja vaativalla Nürburgringin moottoriradalla Saksassa.

Vuonna 2014 BMW:ltä Kialle siirtynyt Albert Biermann: ”Stinger on Kian brändille ainut-laatuinen tuote. Kukaan ei odottanut tällaista autoa. Ei ainoastaan ulkonäön suhteen, vaan myös ajettavuudeltaan. Stinger on jotain täysin ainulaatuista.”

Vaikutteita GT-konseptimallista

Auto on saanut vaikutteensa vuonna 2011 Frankfurtin autonäyttelyssä esitellystä GT-konseptimallista. Stinger on aito gran turismo, jossa yhdistyvät rohkean muotoilun lisäksi upeat sisätilat ja ensiluokkainen ajettavuus.

Stingerin muotoilu korostaa auton atleettista olemusta ja vahvaa otetta tiehen. Pitkä akseliväli (2905 mm) yhdistettynä vahvaan hartialinjaan ja lyhyeen etuylitykseen tekevät Stingeristä dynaamisen ja elegantin.

370-hevosvoimainen tuplaturbo

Stinger GT on varustettu 3,3-litraisella tuplaturbo V6 Lambda II -bensamoottorilla, joka tuottaa tehoa 370 hv ja vääntöä 510 Nm Kia tavoittelee Stingerille 5,1 sekunnin kiihtyvyyttä 0­–100 km/h.

Kia Stinger saapuu Suomeen ensi syksynä.