Ambulanssikyydistä kisarinteeseen – tapahtumarikas alkuvuosi

Charlotte Henrikssonilla on ollut tapahtumarikas alkuvuosi. Nyt katse on suunnattu nuorten MM-kilpailuihin.

2022 loppuvuosi sujui mukavasti. Olin reilut kaksi viikkoa Ruotsissa treenaamassa ja kilpailemassa. Kävin kolmessa eri laskettelukeskuksessa ja matkakilometrejä kertyi autolla noin 2 600 km. Pääsin maistelemaan podium-sijoja ja parantamaan FIS-pisteitäni suurpujottelussa. Kroppa oli terve ja elämä hymyili. Positiiviset tapahtumat eivät kuitenkaan jatkuneet vuoden 2023 alussa.

4.1.2023 olin Sallassa treenaamassa ja loukkasin vasemman polveni. Kipu oli kova ja minut kuljetettiin ambulanssilla Sallan terveyskeskukseen. Pelkäsin, että koko kauteni olisi ohi, koska polvi oli niin kipeä. Minulta on mennyt eturistiside ja olen saanut luumustelman polveeni, eikä kumpikaan tapaturma ollut lähelläkään kipua, jota tunsin tällä kertaa. Sallan terveyskeskuksessa polvestani otettiin röntgenkuva ja polvi oli pakko saada suoraksi kuvaa varten. Koittaessani suoristaa polvea minulle nousi hirveä tuskahiki ja tärisin kivusta. Jatkaessani tuskaisesti polven suoristamista, se muljahti. Muljahduksen myötä särky ja liikerajoitteet lähtivät.

Huojentavia uutisia

Magneettikuvista selvisi myöhemmin, että kierukkani oli mennyt polven nivelpintojen väliin jumiin. Se aiheutti lukkotilan ja kovan säryn. Kierukkaan oli tullut pieni repeytymä, mutta sitä ei onneksi tämän hetken tiedon perusteella tarvitse leikata. Vaikeudet eivät valitettavasti loppuneet polvivammaan, sillä heti pari päivää loukkaantumiseni jälkeen minulle puhkesi influenssa. Korkea kuume sai oloni todella heikoksi ja ehdin menettää painostanikin kolme kiloa.

Junioreiden MM-kisoihin 

Loppuun kuitenkin iloisia uutisia. Olin pelännyt, että en pääsisi lähtemään U21 MM-kilpailuihin St. Antoniin, koska reissuun lähtö oli vain hieman yli viikon jälkeen tapaturmasta. Pelkoni ei käynyt toteen, koska minulle näytettiin vihreää valoa lääkäristä polven suhteen ja flunssakin alkoi helpottamaan.

Odotan nuorten MM-kilpailuja innolla. Olen tällä hetkellä Itävallassa ja laskin Reiteralmissa vaparia ensimmäisen kerran Sallan tapaturman jälkeen. Polvi oli hieman kipeä, mutta toivon, että olisin kisoissa täydessä iskussa ja saisin onnistuneet laskut. Kilpailu tulee olemaan kova, koska vastassa on useita maailmancupin pistelaskijoita. Ennen nuorten MM-kilpailuja kisaan kaksi suurpujottelukisaa Italian Dolomiteilla Pozza di Fassassa.

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille!
Charlotte Henriksson