Kia myi tammi-syyskuussa Euroopassa yhteensä 389 151 uutta autoa. Kian myynti kasvoi Euroopassa 0,9 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kian markkinaosuus nousi 3,1 prosentista 3,2 prosenttiin.

”Meidän lähestymistapamme lanseerata huolellisesti harkittuja uusia autoja ja edistyksellisiä sähköisiä voimalinjoja tuottaa tulosta. Uusi Ceed-mallistomme on ollut menestyksekäs uusien XCeed- ja ProCeed-mallien myötä. Samaan aikaan kasvava sähkö- ja hybridiautojen mallistomme edistää merkin myynnin kasvua Euroopassa, koska useammat kuljettajat huomioivat näiden autojen alhaiset käyttökustannukset”, sanoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.

Suomessa vahvassa kasvussa

Kia on vahvassa kasvussa myös Suomessa. Kia on ai­noa merk­ki Suo­men kym­me­nen myy­dyimmän hen­kilöau­to­mer­kin jou­kos­sa, jon­ka kap­pa­lemääräinen myyn­ti on lisäänty­nyt ku­mu­la­tii­vi­ses­ti en­simmäisen yhdeksän kuu­kau­den ai­ka­na. Kian markkinaosuus on tällä hetkellä 6,4 prosenttia.

Kia esitteli uuden Ceed-mallin reilu vuosi sitten. Ceedin myynti on kasvanut vuoden takaiseen ajankohtaan verrattuna 38,7 prosenttia. Ceed-mallia on myyty tänä vuonna Euroopassa yhteensä 81 912 kappaletta.

Myös Kian sähkö- ja hybridimallien myynti on jatkanut kasvuaan. Kia myi ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana sähköisellä voimanlinjalla varustettuja autoja yhteensä 51 880 kappaletta, mikä oli 21,6 prosenttia viime vuotta enemmän.

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä ja voita Kia XCeed käyttöösi!