Kia e-Niro ja Ikoset

Isä ja poika ihastuivat sähköautoiluun!

Molemmat päätyivät Kia e-Niro -sähköautoon, jonka toimintamatka on sähköllä jopa 455 km. Kumpikaan ei voisi kuvitellakaan palaavansa polttomoottoriauton käyttäjäksi.

”Ei tule kuuloonkaan. Sähköauto on elinikäinen valinta”, vannoo vihtiläinen Jonathan Ikonen.

Isää ja poikaa yhdistää sähköautojen lisäksi myös työ. Molemmat ajavat työkseen linja-autoa. Intohimona ovat kuitenkin sähköautot, joista riittää perheessä puhuttavaa.

”Aina kun keksii uutta kerrottavaa, lähtee välittömästi viesti isälle, että tiesitkö tätä tai oletko huomannut tätä ominaisuutta autossasi”, Jonathan kertoo.

”Jaamme myös latausinfrasta kokemuksia. Miten esimerkiksi lataaminen onnistuu ja millä nopeudella tai onko ongelmia ja minkälaisia”, Tapani Ikonen kertoo.

Kymmenen vuoden haave

Jonathan Ikonen kertoo harkinneensa sähköautoa jo vuodesta 2010 lähtien, jolloin hän hankki ensimmäisen oman autonsa. Aika ei ollut tuolloin vielä kypsä, mutta Kia e-Niron tulo markkinoille mahdollisti molemmille unelman toteuttamisen. Nyt perheessä on kaksi lähes identtistä Kia e-Niro -sähköautoa Business Luxury -varustetasolla. Vain väri erottaa autot toisistaan.

”Olen todellakin tykännyt autosta. Aina auton käynnistettyä hymy tulee väkisinkin naamalle. Pidän auton tarjoamasta välittömästä voimasta, kun painaa ”kaasupoljinta”. Ihaninta on kuitenkin sähköauton hiljaisuus. Myös huolto- ja ylläpitokustannukset ovat edulliset, koska öljyä ja suodattimia ei ole. Ekologisuus vaikutti myös osaltaan ostopäätökseen”, Jonathan Ikonen luettelee.

”Pääsimme ensimmäisten joukossa Kia e-Niron koeajolle ja voisi sanoa, että se oli rakkautta ensi silmäyksellä”, Tapani Ikonen jatkaa.

Toimintamatka enemmän kuin riittävä

Sähköauton toimintamatka riittää Ikosille hyvin. Heidän e-Nirot on varustettu 64 kWh akustolla.

”Minulla tulee vuodessa noin 30 000 kilometriä ajoa. Auton toimintamatka on enemmän kuin riittävä itselleni. Mallin pienempikin (39,2 kWh) akusto riittäisi, mutta hyvä olla pelivaraa. Auto lataantuu aina kotona parkkipaikalla odottaen seuraavaa matkaa”, Jonathan Ikonen kertoo.