Kia EV3 tarjoaa luokkarajoja venyttävän sähköisen SUV-kokemuksen

Kia EV3 tulee tarjoamaan lippulaivaluokan teknologiaa kompaktissa kokoluokassa, ja tuo sähköisen liikkumisen entistä laajempien asiakasryhmien saataville.

Kia on esitellyt täysin uuden EV3-mallin, joka määrittelee uudelleen kompaktin SUV-luokan rohkealla muotoilulla ja innovatiivisella teknologialla. Auton suunnittelussa on hyödynnetty paljon samoja periaatteita kuin Kian palkitussa EV9-lippulaivamallissa. EV3 tulee olemaan Kian seuraava virstanpylväs valmistajan muutoksessa kohti kestävien liikkuvuusratkaisujen tarjoajaa.

EV3:n tavoitteena on tarjota käytännöllisiä ratkaisuja, jotka vastaavat asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin helpottaen heidän jokapäiväistä elämäänsä. Auto tarjoaa ensiluokkaisen SUV-kokemuksen kaikille matkustajille. Kia on kiinnittänyt erityistä huomiota EV3:n sisämateriaaleihin ja viimeistelyyn. EV3:n pyrkimyksenä on asettaa uudet standardit kompaktien katumaastureiden segmenttiin. Kia EV3 toimii positiivisena voimana niin brändille kuin koko maailmalle.

”Tarjoamalla uraauurtavaa suunnittelua, johtavaa sähköteknologiaa ja erityisesti innovatiivisia ratkaisuja erilaisiin elämäntilanteisiin EV3 tähtää laajentamaan Kian sähköautovalikoimaa entistä laajemmalle yleisölle. Jopa 600 kilometrin WLTP-toimintamatkan ja pikalatauskyvyn myötä EV3 käsittelee yleisiä sähköautoihin liittyviä epäilyjä. Tämä rauhoittaa niitä, jotka ovat saattaneet olla epävarmoja sähköiseen liikkumiseen siirtymisessä, ja nopeuttaa suurten massojen siirtymistä EV-käyttäjiksi”, sanoo Kian pääjohtaja Ho Sung Song.

Vaikuttava ulkomuoto

Kian Opposites United -suunnittelufilosofia on ollut keskeisessä roolissa EV3:n progressiivisessa, dynaamisessa ja dramaattisessa muotoilussa. Suunnittelufilosofian vaikutus kohottaa EV3:n tunteisiin vetoavaa läsnäoloa ja yhdistää tämän huomaamattomasti dynaamiseen estetiikkaan sekä harkittuihin toiminnallisuuksiin.

”EV3 ilmentää suunnittelufilosofiaamme täydellisesti – se on leikkisän muotoilun ja harkitun toiminnallisuuden yhdistelmä. Kompaktista koosta huolimatta inspiroiva muotoilu kätkee sisäänsä avoimen tilan, jossa korostuu jokaisen matkan palauttava rentouttavuus. Tulevaisuutta henkivää estetiikkaa korostaa entisestään rohkeat värivalinnat ja sisällä tilavassa ohjaamossa uudet orgaaniset materiaalit ilmaisevat nuorekasta energiaa ja leikkisyyttä,” kommentoi Kian globaali muotoilujohtaja Karim Habib.

EV3 huokuu edestä katsottuna itsevarmaa tyyliä. Auton keulalle on tunnusomaista kulmiin sijoitetut pystysuuntaiset ajovalot, ja niistä keskelle keulaa suuntautuvat päiväajovalot. Etuvalojen väli on säilytetty laajana puhtaana pintana EV9-mallin tavoin ja keskiosaan piirtyy Kian ikonisen Tiger Face -maskin tuorein variaatio.

Sivuprofiilista huokuu ketteryyttä ja dynaamisuutta yhdistävä voimakkuus. Pitkä laskeva kattolinja yhdistyy huomaamattomasti hatchback-tyyliseen takaluukkuun sekä jämäkkään C-pilariin, joka kätkee sisäänsä myös takaoven kahvan.

Auton takaosa viimeistelee EV3:n teknisen muotokielen ja tarkoituksenmukaisen ilmeen. Paksu musta koristelista yhdistää tähtikartastosta inspiraationsa saaneet takavalot, C-pilarin sekä takalasin.

EV3 GT-Line -mallissa korostuu karski ja seikkailunhaluinen ilme. GT-Line erottuu perusmallista lukuisilla yksityiskohdilla niin edessä sivuprofiilissa kuin auton takaosassakin. Yhdessä erottuvien vanteiden kanssa GT-Line-varustelussa korostuu dynaamisuus ja teknisyys.

EV3 tulee saataville yhdeksällä värivaihtoehdolla, joista kaksi on luotu vain uutta mallia varten: Aventurine Green ja Terracotta.

Toimiva ja tyylikäs matkustamo

EV3 tarjoaa tilavan matkustamon, johon mahtuu mukavasti viisi henkilöä. Kia on luonut erittäin toimivan ja tyylikkään ohjaamon, joka huokuu houkuttelevaa ja kestävää tunnelmaa, josta matkustajat voivat nauttia jokaisella matkalla ja lataustauolla.

Kojelaudan puhdas ja selkeä tyyli yhdistyy teräviin linjoihin luoden futuristisen ja inspiroivan sisäilmeen. Lähes 30-tuumainen näyttökokonaisuus koostuu 12,3-tuumaisesta mittaristosta, viisituumaisesta ilmastoinnin säätöpaneelista sekä 12,3-tuumaisesta multimediajärjestelmän näytöstä. Keskelle kojelautaa ulottuva näyttökokonaisuus mahdollistaa multimediajärjestelmän vaivattoman käytön myös etumatkustajan paikalta.

Monia EV3:n toimintoja, kuten ajotilaa, vakionopeudensäädintä, viihdettä ja navigointia voidaan hallita ohjauspyörän painikkeista. EV9:n tapaan keskinäytön alapuolelle integroitu painikerivi tarjoaa pikavalinnat muuan maassa karttaan, mediaan ja asetusvalikoihin.

Tyylikäs keskikonsoli erottaa kuljettajan ja etumatkustajan. Keskikonsoli sisältää liukuvan pöydän ja säilytystilan. Alaosassa voidaan säilyttää esimerkiksi juomia ja jopa pieniä reppuja, kun taas henkilökohtaiset tavarat – tietokoneet ja tabletit – voidaan asettaa pöydälle ajoneuvon ollessa paikallaan.

Monipuolisesti säädettävä tunnelmavalaistus yhdessä erittäin mukavien ja lepoasentoon menevien istuimien kanssa tarjoavat matkustajille erittäin mukavat olosuhteet auton ollessa paikoillaan. Myös auton kuljetuskapasiteetti on kohdallaan etutavaratilan tarjotessa tilaa 25 litraa ja takatavaratila on luokassaan johtava 460 litraa. Tavaratilan välipohja on säädettävissä 140 mm erolla kahteen eri asentoon helpottaen tilan hyödyntämistä.

Kuten kaikissa Kian uusissa malleissa, EV3:n sisätiloissa on käytetty ympäristöystävällisiä materiaaleja. Kojelaudassa ja oviverhoilussa on korkealaatuista kierrätyskangasta, joka luo kotoisan ja ylellisen tunnelman. Polyeteenitereftalaattia (PET), joka on yksi maailman helpoimmin kierrätettävistä muoveista, löytyy lukuisista kohdista EV3:n sisätiloista, kuten istuimista, kattoverhoilusta, ovien käsinojista, lattiamatoista ja sekä tavaratilan pohjasta.

Edistyksellinen voimalinja ja esimerkillinen toimintamatka

EV3:lla on pituutta 4 300 mm, leveyttä 1 850 mm, korkeutta 1 560 mm ja akseliväli on 2 680 mm. Auton perustana toimii edistyksellinen etuvetoinen perusrakenne, joka pohjautuu E-GMP-rakenteeseen (Electric Global Modular Platform) ja hyödyntää Kian neljännen sukupolven akkuteknologiaa. EV3:n perusmalli on aina varastettu 58,3 kWh akustolla ja Long Range -versiosta löytyy 81,4 kWh kapasiteetin tarjoava akku. Molempien akustojen parina hyödynnetään 150 kW (204 hv) tehoista sähkömoottoria, joka tarjoaa vääntöä 283 Nm. Tämän turvin 0–100 km/h kiihdytys sujuu 7,5 sekunnissa ja EV3:n huippunopeus on 170 km/h.

”Kia EV3 on suunniteltu vastaamaan sellaisten asiakkaiden tarpeisiin, jotka haluavat auton olevan kestävien arvojensan mukaisia, mutta jotka eivät halua tehdä kompromissia käytännön elämän tarpeiden kanssa. Se tarjoaa luokassaan yhdet parhaista sisä- ja tavaratiloista, ja E-GPM-rakenteen ansiosta se tarjoaa luokassaan parhaan sähköisen toimintamatkan. EV3:n myötä Kia määrittelee uudelleen kompaktien SUV-mallien segmentin tuomalla tähän luokkaan tarjolle erittäin kattavan varustelun mukanaan innovatiivista teknologiaa sekä uusia toiminnallisuuksia,” kertoo Kian globaali liiketoimintajohtaja Spencer Cho.

Lippulaivamalli EV9:n tapaan Kian insinöörit eivät ole jättäneet yhtäkään kiveä kääntämättä optimoidakseen EV3:n taloudellisuutta. Ulkomuodon hiotun aerodynamiikan lisäksi auton pohja on suunniteltu pienentämään ilmanvastusta ja ilmanvastuskertoimeksi kirjataan vaikuttavan matala 0,263 Cd. Huippuluokan BMU- (Battery Management Unit) ja CMU-teknologiat (Cell Monitoring Unit) varmistavat akustosta riippumatta varastoiden energian mahdollisimman tehokkaan käytön.

EV3 Long Range tulee tarjoamaan arviolta yli 600 kilometrin toimintamatkan yhdellä latauksella WLTP-mittauksen mukaan. Tämä vaikuttava toimintamatka tuo turvaa myös niille, jotka ovat siirtymässä ensimmäistä kertaa sähköautoilun pariin. Kun EV3:n akusto lopulta tarvitsee lataamista, pystyvät matkustajat rentoutumaan viihtyisän mukavassa ohjaamossa, ja lataaminen 10–80 % varaustilan välillä tapahtuu vain 31 minuutissa.

Isojen autojen teknologiaa kompaktissa luokassa

Kia on varustanut EV3:n erittäin edistyksellisillä tekniikoilla, joita perinteisesti on nähty vain isompien kokoluokkien autoissa. Tämän ansiosta EV3 tarjoaa luokkarajat ylittävän omistajakokemuksen ja ylivertaisen ajokokemuksen verrattuna perinteisiin polttomoottoriautoihin.

Auton ADAS-järjestelmät (Advanced Driving Assistance Systems) avustavat kuljettajaa monissa tilanteissa. Järjestelmät pitävät sisällään muun muassa hätäjarrutusassistentin (Forward Collision-Avoidance Assist), kaistavahdin (Lane Keeping Assist), moottoritieajoavustimen (Highway Driving Assist), hätäpysäytyksen peruutustilanteissa (Reverse Parking Collision-Avoidance Assist) sekä sulavasta voimanvälityksen huolehtivan sähköisen eDTVC-voimanohjauksen (Electric Dynamic Torque Vectoring Control).

Kian etäpysäköintijärjestelmä (Remote Smart Parking Assist) mahdollistaa EV3:n omistajilla auton turvallisen pysäköinnin myös ahtaaseen pysäköintipaikkaan ilman tarvetta istua autossa sisällä. Kokoluokassaan edistyksellistä teknologiaa edustaa myös 12-tuumainen tuulilasin heijastusnäyttö (Head-up Display), joka tarjoaa kuljettajalle olennaisen tiedon suoraan näkökentässä vähentääkseen kuljettajan häiriötekijöitä.

Kia EV3:ssa esitellään myös Kian yhdenpolkimen ajojärjestelmän uusin i-Pedal 3.0 versio. Kuljettaja voi säätää useassa portaassa regeneratiivisen jarrutuksen voimakkuutta ja halutessaan ajaa vain käyttämällä yhtä poljinta. Järjestelmän ansiosta kuljettaja voi valita ajotilanteeseen ja omiin mieltymyksiin parhaiten sopivan asetuksen.

EV3 on kokoluokassaan ensimmäinen malli, joka tarjoaa V2L-toiminnallisuuden (Vehicle-to-Load). Tämä mahdollistaa autosta virran ulosottamisen kaikille normaaleille sähkölaitteille kuten tietokoneille, jääkaapeille, kahvikoneille ja vaikka hiustenkuivaimelle. Auton käyttökokemuksesta tulee entistä sulavampi Kian Digital Key 2.0:n avulla, jolloin auton avaamiseen ja lukitsemiseen voi käyttää älypuhelinta, tai -kelloa, eikä perinteistä avainta tarvitse enää pitää mukana. Digiavaimen pystyy myös helposti jakamaan sähköisesti esimerkiksi perheenjäsenille, tai kavereille.

Innovatiivisia teknologioita ja digitaalista liitettävyyttä

Täydentääkseen kodin omaista sisätilaa Kia on varustanut EV3:n kokonaisvaltaisilla liitettävyys- ja viihdeominaisuuksilla. Useimmat näistä toiminnallisuuksista on suunniteltu käytettäväksi myös auton ollessa liikkeellä, mutta osa elämyksistä on tarjolla vain auton ollessa pysäköitynä.

Kia tarjoaa useita suoratoistosisältöjä Premium Streaming -palvelulla, joka toimii LG:n Automotive Content Platform -alustalla webOS-käyttöjärjestelmällä. Kia tarjoaa esimerkiksi arcade-pelejä nautittavaksi autossa ja kokonaisvaltaisen elämyksen viimeistelee EV3:n Harman Kardon -äänentoistojärjestelmä, joka tarjoaa kotiteatterimaisen äänikokemuksen.

”Autot eivät ole enää pelkästään liikkumista varten, vaan ne ovat laajennus oleskelutilaan. Lukuisien asiakaslähtöisten innovaatioiden kehittämisen myötä EV3 tarjoaa asiakkaille mukaansatempaavan sisältökokemuksen uusien suoratoistopalveluiden sekä luokkansa johtavan äänentoiston ansiosta,” kertoo Kian globaali brändistä ja käyttökokemuksesta vastaava johtaja Chang Sung Ryu. ”Tarjoamalla mahdollisuuden auton sisätilojen muokkaamiseen Kia Connect Storen kautta älypuhelinten tapaan, ja yhdessä Kian AI Assistant -ominaisuuden kanssa EV3 vastaa entistä paremmin asiakkaiden jatkuvasti kehittyviin tarpeisiin.”

EV3 tarjoaa matkustajille mahdollisuuden muokata auton mittaristonäytön sekä multimediajärjestelmän näkymää NBA-joukkueista inspiraationsa saaneiden teemojen kautta. Näissä teemoissa toistuvat joukkueiden värit, grafiikat sekä animaatiot, jotka ovat helposti saavutettavissa Kia Connect Storen kautta. Kialla on suunnitelmissa laajentaa tulevaisuudessa valikoimaa näkymien kustomointiin.

Kia EV3 on merkin ensimmäinen sähköauto, joka hyödyntää Kia AI Assistant -teknologiaa. Ensimmäisen kerran tämä esiteltiin Yhdysvalloissa esitellyssä Kia K4 -mallissa. Tämä teknologia tarjoaa asiakkaille uusia tapoja ja mahdollisuuksia olla vuorovaikutuksessa ja hallita auton ominaisuuksia, mikä parantaa mukavuutta ja optimoi auton käyttömahdollisuuksia. Tämä ihmisenkaltainen avustaja on aina tukena ja inspiroi käyttäjiä näiden tutustuessa maailmaan. Kia tuo pian tämän toiminnallisuuden myös muihin merkin sähköautoihin.

Integroidun ja oppivan tekoälyn ansiosta Kian puheentunnistus on aikaisempaa kyvykkäämpi. Generatiivinen tekoäly ymmärtää monimutkaisiakin kokonaisuuksia, mikä mahdollistaa sen luonnollisen keskustelemisen käyttäjien kanssa. AI Assistant osaa tukea esimerkiksi matkan suunnittelussa ja samanaikaisesti opastaa käyttäjiä nauttimaan auton ominaisuuksista.

Aluksi Etelä-Koreassa käyttöön tuleva AI Assistant -ominaisuus on tarkoitus tuoda tulevaisuudessa myös Eurooppaan. Tämä teknologia kehittyy jatkuvasti, mikä tulee avaamaan tulevaisuudessa entistä enemmän mahdollisuuksia käyttäjille.

Kia EV3 – Muutoksen voima

Termi ”muutoksen voima” kuvastaa Kian näkemystä liikkumisen jatkuvasta kehittymisestä ja yhtiön sitoutumista tuomaan uusia innovaatioita ja teknologioita entistäkin laajempien asiakasryhmien saataville. EV3:n esittelyn myötä Kia tulee tarjoamaan ympäristöystävällisempää, taloudellisempaa ja mukavampaa liikkumista kompaktien sähköautojen luokassa.

Kia EV3 tulee ensimmäisenä markkinoille heinäkuussa Koreassa. Tätä seuraa Euroopan lanseeraus vuoden toisella puolikkaalla. Kialla on suunnitelmia laajentaa EV3:n myyntiä myös muille alueille Euroopan jälkeen.

Kia EV3 on ensimmäistä esillä Suomessa The Tall Ships Races Helsinki 2024 -tapahtumassa 4.-7. heinäkuuta.