Kia EV9 -mallistoon takavetoinen versio – hinnat alkavat 74 730 eurosta

Kia EV9:n mallisto täydentyy takavetoisella versiolla, minkä myötä myös lähtöhinta muodostaa aiempaa houkuttelevammaksi.

Kian palkitusta EV9-lippulaivamallista tulee Suomessa tarjolle uusi takavetoinen versio. Kyseessä on samalla EV9-malliston hinnat alkaen versio 74 730 euron hinnallaan. EV9 RWD 99,8kWh 203hv 7P asemoituu yli 7000 euroa edullisempana malliston nelivetoon nähden. Takavetoisen EV9-mallin käyttöarvo on 995 €/kk. Auton vapaa autoetu on 1055 €/kk.

Kia EV9 on ollut maailmanlaajuinen menestys, mistä kertovat useat sen saavuttamat palkinnot. Auto valittiin viime viikolla Vuoden Autoksi Maailmassa sekä maailman vuoden sähköautoksi. Naistoimittajista koostuva WWCOTY valitsi maaliskuussa Kia EV9 -mallin vuoden 2024 parhaaksi autoksi maailmassa.

EV9 perustuu sähköautoja varten kehitetylle modulaariselle E-GMP-alustalle (Electric Global Modular Platform). Rakenteen mahdollistama täysin tasainen lattia ja pitkä akseliväli ovat avainasemassa runsaiden tilojen luomisessa. Aina kolmella istuinrivillä varustettu EV9 on tarjolla seitsemänpaikkaisen version lisäksi kahtena kuusipaikkaisena versiona. Auto soveltuu erinomaisesti esimerkiksi taksikäyttöön, jota tukee monikäyttöisten tilojen lisäksi huippuunsa hiottu teknologia.

Kia EV9:n on aina varustettu 99,8 kWh kapasiteetin tarjoavalla akustolla, jonka turvin uuden takavetoisen auton toimintamatka yhdellä latauksella on WLTP-mittauksen mukaisesti 563 kilometriä.

Kia EV9:n pikalatauksen huipputeho on 210 kW, minkä ansiosta 10–80 prosentin lataus sujuu vain 24 minuutissa. Tässä ajassa käyttäjä saa siis toimintamatkaa jopa yli 350 kilometriä. Latauskyky myös viileämmissä keleissä varmistetaan akuston esilämmityksellä, joka on navigointiin liittyvän aktivoitumisen lisäksi mahdollista kytkeä päälle manuaalisesti. Muiden Kian uusien sähköautojen tapaan EV9:n toimii isona virtalähteenä, ja autosta on mahdollista ottaa sähköä latausporttiin laitettavan adapterin kautta kaikkiin normaaleihin sähkölaitteisiin jopa 3,6 kW:n teholla.

Kia EV9 -mallin vakiovarustelu on merkille tyypilliseen tapaan erittäin kattava. Kuljettajan edessä on 12,3-tuumainen digitaalinen mittaristo ja keskellä toinen samankokoinen näyttö multimedia- ja navigointijärjestelmälle. Etuistuimet ovat sähköllä säätyvät ja lämmityksen lisäksi kahden ensimmäisen rivin istuimet ovat varustettu myös ilmastoinnilla. Auton avaaminen ja käynnistäminen onnistuvat kätevästi puhelimeen linkitettävällä Digital Key-järjestelmällä, ja kattavat kuljettajaa avustavat järjestelmät huolehtivat turvallisesta etenemisestä. EV9:n valoisa ja ilmava ohjaamo ilmentää tyylikkään yksinkertaista, korkealaatuista sekä erittäin käyttäjäystävällistä suunnittelua.