Kia EV9 mukana Car of the Year 2024 -kilpailun finaalissa

Kia EV9 on äänestetty mukaan Car of the Year 2024 -kilpailun finaaliin. Uutuusmalli on mukana myös Vuoden Auto Suomessa -kilpailun finaalissa.

Vuosittain eurooppalaisen autolehdistön toimesta jaettava Car of the Year -palkinto on yksi seuratuimpia ja arvostetuimpia autoalan palkintoja. Kilpailu tunnetaan Suomessa myös nimellä Vuoden Auto. Tämänhetkinen aktiivinen COTY-tuomaristo koostuu 59 autotoimittajasta, jotka edustavat 22 Euroopan maata.

Suomea tuomaristossa edustaa Tekniikan Maailman ajoneuvo- ja liikennesisällön tuottaja Velimatti Honkanen, joka toimii myös tuomariston pääsihteerinä. Tuomariston puheenjohtaja on Søren Rasmussen Tanskasta.

Tänä vuonna kilpailussa oli kokonaisuudessaan mukana 28 uutta automallia. Kia EV9 on merkin uusi keihäänkärki, joka tarjoaa edistyksellisestä sähköautoteknologiaa isojen katumaasturien luokassa. Kilpailun tärkeimpänä arvostelukriteerinä on rahalle saatava vastine, ja EV9 on tiloihin sekä ominaisuuksiinsa nähden erittäin houkuttelevasti hinnoiteltu.

Toinen äänestyskierros päättyy 23. helmikuuta 2024 ja Vuoden Auto/Car of the Year 2024 julkistetaan maanantaina 26. helmikuuta Geneven autonäyttelyn yhteydessä.

Kia on voittanut yhden kerran kyseisen kilpailun. Tämä tapahtui keväällä 2022, kun Kia EV6 palkittiin Car of the Year 2022 -tittelillä.