Kia EV9 voitti Red Dot ”Best of the Best” -muotoilupalkinnon

Kia EV9:n palkintokaappi saa täydennystä arvostetun Red Dot Award -muotoilukilpailussa menestymisen myötä.

Vuoden Autoksi Maailmassa valittu Kia EV9 on saanut arvostetun ”Best of the Best” -palkinnon Red Dot Award -muotoilukilpailussa. Tunnustus myönnettiin kategoriassa autot ja moottoripyörät. Menestys kansainvälisen muotoilukilpailun korkeimmalla tasolla osoittaa, että Kia on antanut brändinä ja erityisesti EV9-mallin myötä vahvan panoksen muotoiluinnovaatioiden poikkeuksellisten standardien asettamiseen.

”EV9:llä loimme sähköauton, jossa on rohkea ja aito SUV luonne ja joka ylittää samalla muotoilun, käytettävyyden, yhdistettävyyden sekä ympäristövastuun rajoja. Red Dot -palkinnon saaminen on valtavan ilahduttava asia, ei vain Kian muotoilutiimille, vaan myös kaikille globaaleille kollegoillemme ja se edustaa jatkuvaa pyrkimystämme tuoda innovatiivisia ja inspiroivia ratkaisuja”, sanoo Kian globaali muotoilujohtaja Karim Habib.

”Palkinto on tunnustus Kian Opposites United -suunnittelufilosofian inspiroivalle voimalle, joka on ohjannut meitä EV9:n kehityksen kaikissa vaiheissa. Kian vahvaa muotoiluidentiteettiä vahvistava Opposites United inspiroi meitä jatkuvasti luomaan tuotteita, jotka ovat merkityksellisiä ja vaikuttavat positiivisesti asiakkaidemme elämään”, Habib jatkaa.

Red Dot Design Award on yksi maailman arvostetuimmista muotoilupalkinnoista. Kansainvälisistä asiantuntijoista koostuva tuomaristo tarkastelee joka vuosi muotoilun ja suunnittelun laatua ja innovaatiotasoa. Tuomaristo tunnusti Kian Opposites United -suunnittelufilosofian luovan vaikutuksen EV9:n onnistuneessa muotoilussa, nykyaikaisessa luonteessa sekä vahvoissa klassisissa linjoissa.

Red Dot Award -palkintoseremonia järjestetään 24.6.2024 Aalto-teatterissa Essenissä, Saksassa. Palkinto on Kialle jo 29:s Red Dot Design -tunnustus vuodesta 2009 lähtien. Uusin palkinto on jatkumoa Kian viimeaikaisille muotoilutunnuksille. EV9 sai arvostetun ”Gold”-tunnustuksen iF Design Awards -kilpailussa.

Kian sähköinen lippulaivamalli EV9 on kerännyt lanseerauksensa jälkeen lukuisia arvostettuja autoalan palkintoja. Malli saavutti merkittävän kaksoisvoiton vuoden 2024 World Car Awards -kilpailussa. EV9 saavutti arvostetun tittelin sekä World Car of the Year- että World Electric Vehicle -kategorioissa. Suomalaisittain kilpailu tunnetaan nimellä Vuoden Auto Maailmassa. Naistoimittajista koostuva WWCOTY puolestaan valitsi maaliskuussa Kia EV9 -mallin vuoden 2024 parhaaksi autoksi maailmassa.