Mies, kitara ja kamera!

Elias Kaskisella, 28, on kymmeniä tuhansia seuraajia sosiaalisessa mediassa. Vaikka esiintyminen kameran ja elävän yleisön edessä on näyttävälle popparille luontevaa, tuo jatkuva läsnäolo somessa myös paineita.

”Some tuo paineita siksi, että olen tietoinen, että sinne pitäisi julkaista koko ajan sisältöä. Ymmärrän, että olen esikuva joillekin, mutta koitan olla ottamatta siitä paineita ja olla rehellinen oma itseni kaikkine rosoisuuksineni. Ja jos tekemiseni ärsyttää jotakuta, niin silloin minua ei kannata pitää esikuvana.”

Kaskisen mukaan artisti voi tänä päivänä menestyä ilman somea, mutta vaikeaa se on.

”Läsnäolo somessa tuntuu olevan nykypäivänä standardi.”

Kaskinen osaa ottaa tarvittaessa myös etäisyyttä sosiaaliseen mediaan. Esimerkiksi syksyllä hän oli Norjassa patikoimassa somen ulottumattomissa.

”Vaellettiin kaveriporukan kanssa kolme päivää Jotunheimin kansallispuiston vuoristossa, jota kutsutaan englanniksi ”Home of the Giants” – jättiläisten koti. Valloitimme lumihuippuisen Mjølkedalstindenin ja vaelsimme vuoristossa yhteensä noin 40 kilometrin matkan. Huomasin, että puhelinverkon kantaman ulkopuolella kestivät sekä puhelimen että miehen akku paljon paremmin. Välillä on hyvä olla tavoittamattomissa.”

Keikat jäissä

Koronavuosi on ollut esiintyville artisteille ja tapahtumajärjestäjille poikkeuksellinen. Tämä näkyy myös Kaskisen arjessa.

”Keikkoja ei ole ja studiollekaan ei pääse ihan niin paljon kuin haluaisi, koska kaikki artistit ovat vetäytyneet studiolle uuden musiikin pariin. En ole jäänyt kuitenkaan pyörittelemään peukaloitani, vaan rakensin pienen kotistudion ja aloin äänittää ja tuottaa itse uusia demoja. Tavallaan ihan luksusta, että on aikaa näperrellä ja kehittää itseään myös äänityshommissa!”

”Koen oloni tosi etuoikeutetuksi, koska mulla menee musahommat tällä hetkellä hyvin, koronasta huolimatta. Heinäkuussa julkaistu Beibe-single on jo kultalevyn kynnyksellä, mikä on kyllä aivan uskomattoman hieno juttu”, Kaskinen jatkaa.

Hittibiisit eivät synny itsestään. Kaskinen kertoo välillä kokevansa luomisen tuskaa.

”Saatan kirjoittaa kuukaudessa 15 biisiä ja sen jälkeen neljään kuukauteen ei välttämättä synny kunnolla mitään. Aikaisemmin tämmöiset kuivat kaudet stressas mua, mutta nykyään osaan ottaa chillimmin, koska tiedän vain ”lataavani” hetken seuraavia biisi-ideoita.

”Aivan loistava menopeli”

Artisti aloitti äskettäin yhteistyön uuden Kia-jälleenmyyjän, Auto-Kehä Lohja Oy:n kanssa. Kaskinen kurvailee nyt urheilullisella Kia Ceed Sportswagon GT-Linella.

”Aivan loistava menopeli. Auto on todella ketterä ja tarjoilee kaupungissakin tasaisen kyydin. Säilytystilaa on paljon, mikä on iso plussa muusikolle: tavaroiden roudaus on osa työtä.”

”Tykkään ajamisesta tosi paljon ja ajoin muutama vuosi sitten myös kuorma-autokortinkin. Vaikka nautinkin ajamisesta, tulee kiertueella niin paljon kilsoja päivässä, että kuskin vastuuta on hyvä jakaa ihan turvallisuussyystäkin”, Kaskinen päättää.

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä ja voita ladattava Ceed Sportswagon käyttöösi!