Naiset valitsivat uuden Kia Niron vuoden tärkeimmäksi autouutuudeksi

Kia Niron palkintokaappiin saatiin jälleen täydennystä, kun toisen sukupolven Niro voitti Women’s World Car of the Year 2023 -pääpalkinnon.

Uusi Kia Niro on kerännyt tunnustuksia ensiesittelystään lähtien. Uusin lisäys palkintokokoelmaan on Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi julkaistu Naisten Vuoden Auto Maailmassa 2023 -palkinto. Kia Niro lunasti paikkansa kilpailun finaalissa, kun se aiemmin valittiin vuoden parhaaksi kaupunkiautoksi. Nyt kuuden finalistin joukosta Kia Niro nousi kokonaiskilpailun voittajaksi.

WWCOTY (Women’s World Car of the Year) eli Naisten Vuoden Auto Maailmassa -tuomaristo on jakanut tunnustuksia vuodesta 2009 lähtien. Tuomaristo koostuu 63 autoalan ammattilaisesta kaikkiaan 43 eri maasta viideltä eri mantereelta.

Kilpailussa autoja tarkastellaan kuudessa eri kategoriassa, joita ovat urheiluautot, isot autot, avolavat/4×4, perhe-SUV:t, kaupunkiautot ja isot SUV:t. Arvosteluperusteisiin kuuluvat muun muassa turvallisuus, ajettavuus, mukavuus, teknologia, muotoilu, taloudellisuus, ympäristöystävällisyys sekä luonnollisesti rahalle saatava vastine. Tämän vuoden kilpailussa oli yhteensä mukana 59 automallia.

Kokonaiskilpailun voittanutta Kia Niroa tuomaristo kuvaili muun muassa seuraavasti: ”Kia Niro tarjoaa kokonaisuuden, joka on selkeästi ansainnut tämän palkinnon. Sen monipuoliset voimalinjat, tyylikäs design, helppokäyttöinen teknologia, mukavuus ja hinta-laatusuhde nostivat sen esille kovassa kilpailijajoukossa.”