Pariisin tähdet

Joka toinen vuosi järjestettävä Pariisiin autonäyttely tarjosi kattavan läpileikkauksen automaailman uutuuksiin. Sähköautot olivat vahvasti esillä tämän vuoden näyttelyssä. Yksi kiinnostavimmista uutuuksista olikin Kian esittelemä täyssähköauto Kia e-Niro, jonka WLTP-mukainen toimintamatka sähköllä on jopa 485 kilometriä. Muita Kian uutuuksia olivat näyttävä ProCeed ja urheilullinen Ceed GT.

“Uudet mallimme edustavat Kian intohimoa luoda kiinnostavia autoja useille asiakasryhmille. ProCeed tarjoaa kaunista ja urheilullista muotoilua, Ceed GT puolestaan maksimaalista ajettavuutta. Uusi e-Niro auttaa omalta osaltaan alentamaan sähköautojen ostokynnystä olemalla helposti lähestyttävä, hauska ajettava ja laadukas”, Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera kertoo.

Näyttävä shooting brake

Ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle esitelty ProCeed tarjoaa shooting brake -mallisella korillaan poikkeuksellisen yhdistelmän muotoilua, tilaa ja monikäyttöisyyttä, mikä edustaa ainutlaatuista vaihtoehtoa keskikokoisten perheautojen segmentissä.

Uusi ProCeed on suunniteltu, kehitetty ja valmistettu Euroopassa. Sen muotoilusta ovat vastanneet Kian Euroopan suunnittelujohtaja Gregory Guillaume ja Kian muotoilujohtaja Peter Schreyer.

Kia ProCeedin hallitsevat piirteet ovat itsevarmat ja urheilulliset. Sivuprofiililtaan auto muistuttaa 2017 Kia ProCeed Concept -auton muotoilua jäljitellen sen siluettia kaarevine kattolinjoineen. Jyrkästi kallistuva takalasi erottaa ProCeedin Ceed-mallisarjan sisaruksistaan sekä muista samaan luokkaan kuuluvista automalleista.

ProCeed tarjoaa enemmän matkatavarakapasiteettia kuin monet tavanomaiset kompaktit perheautot – ja jopa enemmän kuin monet luokkia isommat autot. ProCeedin tavaratila on 594 litraa (VDA). Sportswagonia alhaisemman nostokorkeuden ja puuttuvan tavaratilan kynnyksen ansiosta auton lastaaminen on helppoa.

”ProCeed on auto, joka edustaa kaikkea mitä Kia voi tarjota. Tämä kaunis ja urheilullinen shooting brake -mallinen kori tarjoaa kuljettajalle poikkeuksellisen yhdistelmän muotoilua, tilaa ja monikäyttöisyyttä, mikä edustaa ainutlaatuista vaihtoehtoa keskikokoisten perheautojen segmentissä. Euroopan teille suunniteltu ja eurooppalaisille kuljettajille tehty ProCeed on kiehtova ajettava. Se tarjoaa omistajille myös Kian 7 vuoden takuun tuottaman varmuuden”, Herrera toteaa.

ProCeed on saatavana vain GT-Line tai suorituskykyisenä GT-versiona, mikä tarjosi Kian eurooppalaisille suunnitteluryhmille tilaisuuden antaa Ceed-perheen uudelle mallille itsevarman ja urheilullisen ulkomuodon.

Uusi ProCeed tulee Suomessa myyntiin vielä loppuvuonna. Auto on ensimmäisen kerran nähtävillä Auto 2018 -tapahtumassa Messukeskuksessa Helsingissä 9.–11. marraskuuta.

Kia Ceed GT – hauskempi ajettava kuin koskaan aiemmin

Uusi Ceed GT teki ensiesiintymisensä suurelle yleisölle Pariisin autonäyttelyssä yhdessä ProCeed GT:n kanssa. Ceed GT on hauskempi ajettava kuin koskaan aiemmin. Uuden Ceed GT:n ajettavuudesta on vastannut Albert Biermann, jolla on vahvat ansiot suorituskykyisten autojen kehittäjänä. Hän vastasi ennen Kialle siirtymistään BMW:n M-sarjan autojen kehitystyöstä.

Uuden Ceed GT:n erottaa Ceed-malliston sisarista sen urheilullinen ulkonäkö. Ceed GT:n etupuskurissa on vakiomalliin verrattuna suuremmat ilmanottoaukot ja kiiltävän musta alaosa. Ceedin vakiomallien tapaan uudessa GT:ssä on tuore näkemys Kian ”ice cube” -mallisista led-huomiovaloista, jotka on integroitu ajovaloyksikköön. Uudessa mallissa on mukautettuna myös Kian ”tiger nose” -etusäleikkö, jossa on tumma kromireunus ja hillitty GT-logo. Lisäksi autossa on vakiona 18” kevytmetallivanteet, joiden sisäpuolelta erottuvat punaiset jarrusatulat.

Hienostunut urheilullisuus on aistittavissa myös Ceed GT:n ohjaamossa. Autossa on D-mallinen ohjauspyörä sekä alumiiniset polkimet. Ceed GT:tä varten suunnitellut uudet urheilulliset istuimet tarjoavat mukavan tuntuman ja hyvän sivuttaistuen.

Ceed GT on varustettu ProCeed GT:n tavoin Kian 1.6 T-GDi -bensiiniturbomoottorilla, joka tuottaa tehoa 204 hv ja vääntöä 265 Nm. Uusi Ceed GT on saatavana ensimmäisen kerran manuaalivaihteiston ohella Kian 7-vaihteisella kaksoiskytkin automaattivaihteistolla.

Kia e-Niro: sähköllä jopa 485 km!

Yksi Pariisin näyttelyn ajankohtaisimmista uutuuksista oli Kia e-Niro -täyssähköauto, joka tarjoaa jopa 485 kilometrin toimintamatkan (WLTP) yhdellä latauksella. Kia e-Niro tulee olemaan yksi markkinoiden pisimmillä toimintasäteillä varustetuista sähköautoista. Sen ajo-ominaisuudet, muotoilu, sisätilat ja crossover-korityyppi vetoavat laajaan asiakaskuntaan. Uusi Kia e-Niro täydentää Niron suositun malliperheen voimalinjatarjontaa nykyisten hybrid- ja plug-in hybrid -mallien rinnalla.

Eurooppalainen tyyppihyväksyntä on vahvistanut Kia e-Nirolle jopa 485 kilometrin toimintasäteen yhdellä latauksella WLTP:n yhdistetyssä testauksessa, 64 kWh:n akulla varustettuna. WLTP:n kaupunkiajon mukaisessa testauksessa e-Nirolle mitattiin jopa 615 kilometrin toimintamatka, joka on pidempi kuin monissa bensiinikäyttöisissä automalleissa.

Uusi Kia e-Niro yhdistää monikäyttöisen crossoverin, 0-päästöisen voimalinjan ja sitä tukevat teknologiat, jotka mahdollistavat maksimaalisen ajomatkan tehokkuuden. Auto on varustettu Kian uusimmilla mukavuus- ja turvallisuusvarusteilla.

Uusi Kia e-Niro valmistetaan Kia Motorsin Hwasungin tuotantolaitoksessa Etelä-Koreassa ja sen myynti alkaa Euroopassa vuoden 2018 lopulla.

Tilaa MyKia-uutiskirje täältä ja voita liput kahdelle Auto 2018 -tapahtumaan!