Raikkaampaa sisäilmaa autoosi Bionic Cabin -ilmansuodattimella

Sisäilmalla on merkittävä vaikutus viihtyvyyteen myös autossa. Valtuutetuissa Kia-merkkihuolloissa vakiosuodattimen voi päivittää tehokkaampaan.

Auton sisäilmansuodatin on yksi määräaikaishuoltojen vakiokohteista. Puhtaalla ja oikein mitoitetulla suodattimella varmistetaan raikas ja puhdas sisäilma. Perinteisen paperisen suodattimen voi päivittää pienellä lisäpanostuksella Active Carbon -aktiivihiilisuodattimeen, tai tätäkin tehokkaampaa Bionic Cabin -sisäilmansuodattimeen.

Aktiivihiilisuodatin poistaa ilmasta epämiellyttäviä hajuja, kaasuja sekä muita epäpuhtauksia. Bionic-suodatin suodattaa myös ilman mukana kulkeutuvia bakteereja. Näistä jälkimmäiseen päätyi myös Kia e-Nirolla vuoden 2021 maaliskuusta lähtien ajanut Maarit Moilanen.

– Vietän paljon aikaa autossa ja mukana kulkee säännöllisesti myös paljon harrastusvälineitä. Ajattelin, että pitäähän tällaista nyt kokeilla, kertoo yli 30 000 kilometriä reilussa vuodessa ajanut Moilanen.

Moilanen käyttää paljon autoa työssään, jossa hän vierailee asiakkaiden luona. Tämän myötä päivässä kertyy helposti satoja kilometrejä mittariin, ja osa kilometreistä kertyy myös hyvin pölyisillä teillä keskellä maaseutua.

– Jotenkin tuntuu, että auton sisäilma olisi raikkaampaa hengittää kuin aikaisemmin, hän kertoo tyytyväisenä.

Bionic-ilmansuodattimen lisäksi Moilanen on myös tyytyväinen ensimmäiseen sähköautoonsa. Huomattavan suuresta kilometrimäärästä huolimatta Moilanen ei ole vielä kertaakaan ladannut autoaan kodin ulkopuolella. Ja tämän asian hän myös kokee yhdeksi sähköauton suurimmista eduista.

– Auto on joka aamu akku täynnä, eikä päivän aikana tarvitse käydä tankkaamassa. Ja toistaiseksi sähkö on aina riittänyt ajoihin, Moilanen toteaa naurahtaen.

Riittävän toimintamatkan lisäksi hän on vakuuttunut auton suorituskyvystä, joka suorastaan yllätti polttomoottoriauton jälkeen. Positiivinen kokemus on ollut myös auton sisätilojen erittäin nopea lämpeneminen talvikeleillä.

Varaa huolto kätevästi verkosto

Ilmansuodattimen voi päivittää tehokkaampaan helpoiten vuosihuollon yhteydessä. Valittuihin malleihin tarjolla olevan aktiivihiilisuodatin kustantaa Kia-merkkihuoltojen kesätarjouksessa noin 20 euroa, ja Bionic-suodatin 30 euroa vakiosuodatinta enemmän hieman mallista riippuen.

Kaikki merkkihuoltojen kesätarjoukset löydät täältä.

Ilmansuodattimen vaihdon voit valita myös kätevästi Kian uudesta verkossa toimivasta merkkihuollon ajanvarauksesta. Oman auton rekisterinumeron ja mittarilukeman syöttämisen jälkeen pääset valitsemaan valtuutetun huoltopisteen. Tämän jälkeen näet vielä huollon sisällön ja voit tilata valmiiksi halutut lisäpalvelut. Seuraavan huollon pääset varaamaan täältä.

Avauskuva: Henrik Moilanen