Vihdin Autotalossa huoltopäällikkönä työskentelevä Mika Nieminen, 41, pääsi edustamaan Suomea Kia World Ser­vice Ad­vi­sor Skills Cup -kilpailuun Etelä-Koreaan. Kyseessä on kahden vuoden välein järjestettävä maa­il­man­laa­jui­nen am­ma­tin hal­lin­taa mit­taa­va kil­pai­lu huol­to­neu­vo­jil­le ja me­kaa­ni­koil­le. Nieminen valikoitui MM-finaaliin mukaan voitettuaan ensin Suomen kaksiosaisen karsintakilpailun.

Koreassa Nieminen ei voittanut kilpailua, mutta sai matkalta arvokasta kokemusta.

”Soulissa varsinaiset kilpailutehtävät olivat vain pieni osa matkaamme. Tutustuimme Kian kehityskeskukseen ja valtavaan autotehtaaseen sekä suurkaupunkiin sijoitettuun eksklusiiviseen Beat 360 -myymälään, joka on eräänlainen ateljee virtuaalisine autoesittelyineen. Saimme nähdä matkalla yksinomaan Kiaan erikoistuneita jälleenmyyjä- ja huoltoliikkeitä”, Nieminen kertaa kokemuksiaan.

Osallistujia yli 40 maasta

Tapahtuma keräsi Koreassa yhteen huoltopalvelukilpailujen voittajat yli 40 maasta. Kilpailun taso oli erittäin kova.

”Kanssakilpailijoista huokui ammatillinen osaaminen sekä asiakaspalveluhenkisyys. Kilpailu koostui kolmesta tehtävästä, joista kaksi ensimmäistä toteutettiin kirjallisina monivalintakysymyksinä sekä nauhoitetun asiakaspalvelutilanteen analysointitehtävänä. Tärkein konkreettinen asiakaspalvelutehtävä käsitti korealaisen asiakkaan palvelemista huoltotyön vastaanoton ja hinnoittelun osalta”, Nieminen kertoo.

”Kilpailutehtävät olivat haasteellisia ja mittasivat laaja-alaisesti huolto- ja korjaamotoiminnan eri osa-alueiden tuntemista. Vaikka kanssakilpailijoiden suorituksia ei päässytkään seuraamaan, uskon että he pystyivät myös paineen alla huippusuorituksiin”, Nieminen analysoi.

”Kia Korean ylpeydenaihe”

Nieminen on matkan antiin erittäin tyytyväinen.

”Oli hienoa nähdä, miten paljon Kia panostaa jälleenmyyntiverkostonsa osaamisen kehittämiseen tällaisten kilpailujen muodossa ja kuinka suurta kunnioitusta sekä arvostusta osallistujat saivat osakseen järjestäjien taholta. Kia on Korean ylpeydenaihe ja voittajat saivat osakseen laajaa huomiota paikallisten keskuudessa. Palkintojenjakogaalakin oli hieno – kuin meidän Linnan juhlat konsanaan! Vaikka palkintosijoille en tänä vuonna päässytkään, sain kilpailuun valmistautumisen ja matkan myötä valtavasti uusia kokemuksia sekä uutta näkemystä, jota on sovellettavissa myös omaan työhöni.”

MM-kisoihin Koreaan!

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä ja voita Kia Stinger viikonlopuksi käyttöösi!