Tuomas Carlsson, 38, on työskennellyt Kian parissa aina vuodesta 2005 saakka, ja vuodesta 2017 alkaen Vihdin Autotalossa. Kokemuksesta oli hyötyä, kun Tuomas voitti Kia-mekaanikoille vuosittain järjestettävän Kia Skills Cup -kilpailun. Tuomas on yltänyt aiemminkin finaaleihin, mutta tällä kertaa tuli ensimmäinen voitto.

Kia Skills Cup -kisassa on mukana kuusi parasta alueosakilpailujen voittajaa, joiden on ratkaistava erilaisia simuloituja teoriatason- ja käytännön tehtäviä.

”Finaali on aina mielenkiintoinen kokemus erilaisine tehtävärasteineen ja kilpailupaineineen. Vuosien kokemuksesta on tietenkin hyötyä, sillä diagnostiikkaa ei opi kuin käytännön mekaanikon työssä”, Tuomas kertoo.

”Jatkuvaa henkilökohtaista kehittymistä”

Tuomas aloitti automekaanikkona työharjoittelussa, jonka kautta hän sai myöhemmin vakituisen työpaikan. Tuomas on suorittanut korkeimman tason Master-tutkinnon Kian omassa, mekaanikoille suunnatussa 2-vuotisessa TRP-koulutusohjelmassa (Technician Recognition Program).

”TRP-koulutus auttoi omalta osaltaan keskittymään uusiin osaamiskokonaisuuksiin. Huoltoihin liittyvät sähkötyöt ja hybridien yleistyminen vaativatkin jatkuvaa henkilökohtaista kehittymistä, joka luo ainakin minulle työmotivaatiota.”

Vapaa-aikanaan Tuomas viihtyy perheen parissa ja vuoden ikäinen poika tuo mukanaan vauhtia arkeen. Autot ja tekniikka kiinnostavat myös vapaa-ajalla, ja hän harrastaakin autojen rakentamista yhteistallissa kavereidensa kanssa.