Tuomas Carlsson Vihdin Autotalosta on voittanut vuosittain Kia-mekaanikoille järjestettävän Kia Skills Cup -finaalin. Kyseessä on jo toinen kerta, kun Carlsson voitti mekaanikkojen ammattitaitoa mittaavan kilpailun. Ensimmäisen kerran Carlsson voitti kilpailun vuonna 2018.

Kia Skills Cup -finaalissa oli mukana kuusi parasta alueosakilpailujen voittajaa, joiden oli ratkaistava erilaisia simuloituja teoriatason- ja käytännön tehtäviä. Suomen loppukilpailun voitto merkitsee sitä, että Carlsson pääsee Etelä-Koreaan, missä järjestetään Kia-mekaanikkojen maailmanlaajuinen finaali syksyllä.

”Voittokin finaalissa on mahdollinen, mutta kilpailun taso on todella kova. Lisäksi siellä on autoja, joista Euroopan markkinoilla ei ole kokemusta, mutta yritän varmasti parhaani”, Carlsson ennakoi finaalia.

”Autoala on muuttunut paljon”

Vihtiläinen Carlsson, 40, on työskennellyt Kian parissa aina vuodesta 2005 alkaen. Carlsson on suorittanut korkeimman tason Master-tutkinnon Kian omassa, mekaanikoille suunnatussa 2-vuotisessa TRP-koulutusohjelmassa (Technician Recognition Program).

”Autoala on muuttunut paljon varsinkin viime vuosien aikana sähkö- ja hybridiautojen yleistymisen myötä. Myös kiristyneet päästövaatimukset ovat lisänneet bensiini- ja dieselautoihin pakokaasujen puhdistuslaitteita. Lisäksi viime vuosina on tullut autoihin erilaisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Hyvällä mekaanikolla pitää nykyään olla rutkasti sähkö- ja elektroniikkapuolen osaamista. Myös mekaaninen korjaaminen on hallittava moottoreiden ja vaihteistojen osalta. Lisäksi täytyy osata löytää tietoa, sillä yksi ihminen ei voi tietää kaikkea”, Carlsson painottaa.

Vihdissä raudanluja kaksikko

Vihdin Autotalosta löytyy tietoa ja osaamista, sillä Kia-huoltopäällikkönä työskentelevä Mika Nieminen voitti viime vuonna Suomen Kia World Ser­vice Ad­vi­sor Skills Cup -kil­pai­lun. Hän edusti Suomea myös huoltopäälliköiden MM-finaalissa Koreassa.

”Työnkuvamme ovat hieman erilaiset, mutta Mika on hyvä myös teknisissä asioissa. Mietimme välillä ratkaisuja yhdessä. Ehkä saan häneltä arvokkaita vinkkejä myös loppukilpailua varten”, Carlsson sanoo.

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä ja voita ladattava Ceed Sportswagon käyttöösi!