Uudistuneen Kia XCeedin hinnat alkavat 24 880 eurosta

Tyylikäs crossover Kia XCeed on saanut päivitetyn ilmeen sekä ulkopintaan että sisätiloihin. Tarjolle on tullut myös täysin uusi GT-Line varustelu.

Uudistuneen Kia XCeedin ensimmäiset mallit ovat saapuneet Suomeen. Kerroimme jo aiemmin mallin päivitetystä ilmeestä, ja voit lukea siitä lisää täältä. Uudistunut mallisto on nyt saanut hinnat ja ne alkavat 24 880 eurosta.

Uudistuneen Kia XCeedin mallistosta löytyy monipuolinen valikoima erilaisia voimalinjoja. Malliston aloittava versio on varustettu 120 hevosvoimaa tarjoavalla 1,0-litraisella kolmisylinterisellä turboahdetulla bensiinimoottorilla ja kuusiportaisella manuaalivaihteistolla.

Bensiinimallistossa seuraava vaihtoehto on 160-hevosvoimainen 1,5-litrainen T-GDI, jonka pariksi on tarjolla kuusiportaisen manuaalivaihteiston lisäksi 7-portainen kaksoiskytkinautomaatti. Automaattivaihteiset versiot ovat tarjolla myös Mild-Hybrid-versioina, joissa 48 voltin sähköjärjestelmä kerää talteen energiaa hidastuksissa ja avustaa polttomoottoria esimerkiksi kiihdytystilanteissa. Tälla kevythybriditekniikalla saavutetaan vastaavaan varusteluun verrattuna neljän gramman pienennys CO2-päästöissä. 1,5-litraisten mallien hinnat alkavat 28 075 eurosta.

Malliston tehokkain versio on aina automaattivaihteinen XCeed 1,6 T-GDI. Tämä 204-hevosvoimainen bensiinimalli tuo hienosti esille XCeedin maukkaat ajo-ominaisuudet. Lisäksi tehokkain versio on aina uudella ja urheilullisella GT-Line-varustelulla maustettu. Kattavasti varustellun malliston lippulaivan hinnat alkavat 38 913 eurosta.

Kia XCeedin mallistosta löytyy myös edelleen perinteinen dieselvaihtoehto, joka sopii esimerkiksi paljon pitkiä matkoja ajavalle. 1,6-litrainen CRDi tuottaa tehoa 136 hevosvoimaa, moottorin pariksi on tarjolla sekä manuaali- että automaattivaihteisto, ja voimalinja on aina varustettu Mild-Hybrid-tekniikalla. Dieselmallin hinnat alkavat 30 792 eurosta.

Valikoimasta löytyy myös mielenkiintoinen ladattava hybridi. Kia XCeed 1,6 Plug-in Hybridissä nelisylinterisen bensiinimoottorin parina työskentelee sähkömoottori, ja näiden yhteistyön tuloksena on tarjolla 141 hevosvoimaa. Sähkömoottori saa käyttövoimansa 8,9 kWh:n korkeajänniteakustolta, jonka turvin pelkällä sähköllä voi ajaa jopa 50 kilometriä. Kia XCeed Plug-in Hybridin yhdistetty WLTP-kulutuslukema on 1,4 l/100 km ja CO2-päästöt 32 g/km. Ladattavan XCeedin hinnat alkavat 35 942 eurosta.

Kattava varustelu ja tarjolla ensimmäistä kertaa GT-Line

Jo LX-varustelusta lähtien vakiovarusteluun kuuluu tärkeitä turvavarusteita kuten aktiivinen kaistavahti, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, LED-ajovalot kaukovaloautomatiikalla, kuusi turvatyynyä sekä kuljettajan vireystilan valvonta. Mukavuudesta pitävät huolen ilmastointi, lämmitettävä ohjauspyörä sekä vakionopeudensäädin. Varustelua on mahdollista täydentää LX Packilla, joka tuo mukanaan 8-tuumaisen multimediajärjestelmän näytön, älypuhelimen peilausjärjestelmän ja peruutuskameran.

EX-varustelu tuo mukanaan muun muassa automaatti-ilmastoinnin, peruutuskameran, 10,25-tuumaisen multimedianäytön ja navigoinnin sekä mukautuvan vakionopeudensäätimen automaattivaihteisiin malleihin. EX-varustelusta lähtien XCeed tarjoaa myös mahdollisuuden ajoneuvon etähallintaan Kia Connect -sovelluksen kautta. Varustelua on mahdollista täydentää Comfort- ja Premium Pack -varustepaketeilla, joiden tarkemmat sisällöt selviävät liitteenä olevasta hinnastosta.

Business Premium varustelussa mukaan tulee aktiivisia kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Mittariston roolia hoidetaan 12,3-tuumaisella näytöllä ja mukavuutta parantavat esimerkiksi auton avaimeton käyttö sekä sähkötoiminen takaluukku.

Kia XCeed on tarjolla nyt ensimmäistä kertaa urheilullisella GT-Line-varustelulla. Ulkonäköön dynaamista ilmettä luovat muun muassa korin väriin maalatut sivulistat ja takaosan diffuusori sekä uutta muotoilua edustavat 18-tuumaiset kevytmetallivanteet. Sisätiloissa on tarjolla puolinahkaverhoilu sekä alalaidastaan tasainen urheilullinen ohjauspyörä.