Uudistunut Kia Sorento saapuu Suomeen kesällä

Kia Sorento uudistuu tyylikkäästi sekä sisältä että ulkoa. Sorento on edelleen yksi harvoista 7-paikkaisena tarjolla olevista ladattavista hybrideistä.

Kia Sorento on ollut yksi luokkansa suosituimpia isoja ladattavia SUV-autoja Suomessa. Sen vahvuuksia ovat olleet 7-paikkaisuus ja moderni voimalinjatarjonta, joka on soveltunut erityisesti yritysautoilijoiden tarpeeseen. Sorenton suosiosta kertoo sen yli 4 000 kappaleen kanta Suomessa.

”Sorentolla on ollut vahva asema segmentissä, jossa 7-paikkaisia ladattavia hybridi-SUV-autoja on tarjolla vähän. Sorento tarjoaa ylellistä mukavuutta, uusimpia mukavuus- ja turvallisuusvarusteita sekä ladattavan hybridin sähköisen voimalinjan aina nelivedolla varustettuna”, kertoo Kian tuotepäällikkö Tuukka Makkonen Astara Finlandilta.

Uudistuneen Sorenton voimanlähteenä on aina nykyaikainen ladattava hybridi. Polttomoottorina toimii 1,6-litrainen bensiiniturbomoottori, joka yhdessä sähkömoottorin kanssa tarjoaa tehoa 186 kW (253 hv). Korkeajänniteakuston kapasiteetti on 13,8 kWh ja tämä tarjoaa sähköistä toimintamatkaa jopa 55 kilometriä. WLTP-mittauksen mukaiseksi CO2-päästölukemaksi kirjataan 37 g/km.

Vaikutteita uusimmista Kia-malleista

Sorento on uudistunut niin ulkoa kuin sisältäkin ja sen muotoilu on saanut vaikutteita uusimmista Kia-malleista. Sorenton muotoilu ilmentää Kian palkittua Opposites United -suunnittelufilosofiaa. Auton keulaa koristaa uusi näyttävä maski, joka yhdessä uusien ajovalojen, konepellin ja etupuskurin kanssa antaa rohkean ensivaikutelman. Auton sivu- ja takaosan viimeistelevät uudet kevytmetallivanteet, takavalot sekä katon rajaan sijoitettu uusi LED-jarruvalo.

Auton sisätiloja hallitsee uusimmista Kia-malleista tuttu kaareva digitaalinen näyttö, joka koostuu 12,3-tuuman mittaristosta sekä 12,3-tuuman kosketusnäytöstä. Auton mittaristo on saanut uuden graafisen ilmeen. Sorenton ilmastointia ja infotainment-järjestelmää hallitaan nyt aiemmista Kia-malleista tutulla monivalintapaneelilla. Uusi Sorento on tarjolla tarpeen mukaan 5-, 6-, tai 7-paikkaisena.

Sorentoon on tarjolla Kian uusimpia mukavuus- ja turvallisuusvarusteita. Täysin uutena varusteena Sorentoon on saatavana puhelimeen linkitettävä Digital Key -järjestelmä, jonka avulla auton avaaminen ja käynnistäminen onnistuvat kätevästi. Muita uusia varusteita ovat uudistunut kaistanvaihtoavustin, 360-asteen around view -kamerajärjestelmä 3D-toiminnolla, risteyksessä kääntymisen ja ylittämisen huomioiva hätäjarrutustoiminto sekä sähköisen takaluukun uusi sulkeutumisautomatiikka.

Uudistuneen Sorenton hinnat alkavat 5-paikkaisen Business-varustetason 58 790 eurosta. 7-paikkaisen version hinnat puolestaan alkavat 59 944 eurosta. Tämän lisäksi tarjolla ovat Business Premium ja Business Luxury -varustetasot. 6-paikkainen versio on tarjolla vain parhaalla varustetasolla ja sen hinta alkaa 66 180 eurosta.

Uudistuneen Kia Sorenton asiakastoimitukset alkavat loppukesästä.