Kia ykkönen arvostetussa J.D. Power -automerkkien luotettavuustutkimuksessa

Kia on sijoittunut ykköseksi arvostetussa yhdysvaltalaisessa J.D. Power Vehicle Dependability Study (VDS) 2022 -automerkkien luotettavuustutkimuksessa. Tutkimuksessa Kian omistajat raportoivat ongelmia autonsa kanssa vähemmän kuin muut mukana olleen 31 merkin omistajat.

Tämä on jo toinen vuosi peräkkäin, kun Kia on saavuttanut tutkimuksessa ns. ”volyymimerkkien” kärkipaikan. Kian suorituksen tekee tänä vuonna ainutlaatuiseksi se, että tämä on ensimmäinen kerta koko J.D. Power -tutkimuksen historiassa, kun ei-premium-merkki on sijoittunut koko tutkimuksen ykkössijalle.

Kian omistajat antoivat tutkimuksessa merkilleen pistemäärän 145, joka on peräti 47 pistettä alan keskiarvoa parempi. Samalla Kia Sorento varmisti suuremman keskikokoisen SUV-kategorian kärkipaikan jo toisena vuonna peräkkäin.

Vuoden 2022 J.D. Power -tutkimuksessa oli mukana 29 487 yhdysvaltalaista asiakasta 32 eri automerkiltä. Vain henkilökohtaiseen käyttöön rekisteröityjen uusien 2019 mallivuoden henkilöautojen ja kevyiden kuorma-autojen todetut ostajat ja vuokraajat otettiin tutkimuksessa huomioon. Lisäksi tämän vuoden tutkimuksessa otettiin käyttöön uudet tiukemmat kriteerit, joiden mukaan raportoitu autojen yleinen ongelmataso nousi 59 % vuoden 2021 lukuihin verrattuna.