Et voi nähdä puhdasta sisäilmaa mutta voit hengittää sitä!

Puhdas ja raikas sisäilma on viihtyisän automatkan perusedellytys. Auton matkustamon sisällä hengitettävä ilma voi sisältää miljoonia erilaisia homeitiöitä ja bakteereja, jos sisäilman suodatinta ei ole vaihdettu säännöllisesti.

”Alkuperäinen Kia-sisäilmansuodatin poistaa tehokkaasti epäpuhtaudet autostasi. Minkä tahansa suodattimen teho kuitenkin heikkenee ajan myötä, jolloin ilman epäpuhtaudet pääsevät matkustamoon. Vaikka auto näyttää sisältä silmämääräisesti siistiltä ja puhtaalta, auton sisällä voi kuitenkin olla erilaisia epäpuhtauksia ja suodatin voi olla jopa homeessa”, muistuttaa Kian teknisen palvelun päällikkö Erkki Castrén.

Suodatin vaarassa tukkeutua

Kaikissa Kia-malleissa vakiona oleva paperisuodatin poistaa tehokkaasti pölyn ja muut hiukkasmaiset epäpuhtaudet. Nyt uutuutena on tarjolla osaan Kia-malleista paperisuodattimen tilalle Active Carbon tai vielä tehokkaampi Bionic Cabin -suodatin. Active Carbon on aktiivihiilisuodatin, joka poistaa epämiellyttävät hajut, haitalliset kaasut sekä epäpuhtaudet ilmasta. Bionic-suodatin puolestaan tarjoaa korkeimman suojan sinulle ja läheisillesi. Bioninen suodatin poistaa matkustamon sisäilmasta myös bakteerit.

”Auton sisäilmansuodatin pitää vaihtaa määräaikaishuolto-ohjelman mukaisesti 24 kuukauden tai 30 000 kilometrin välein. Suomen vaihtelevissa ilmasto-olosuhteissa vaihto olisi suositeltavaa vähintään kerran vuodessa. Suodattimeen kertyneet hiukkaset tukkivat vähitellen suodattimen ja ilmastoinnin teho heikkenee. Joskus suodattimen vaihto ei kuitenkaan yksin riitä, vaan silloin tarvitaan ilmakanaviston desinfiointi, joka on helppo suorittaa huollon yhteydessä”, Castrén kertoo.

Kia-sisäilmansuodattimet ja ilmankanaviston desinfiointi nyt kesätarjouksessa. Tutustu Kia-merkkihuollon kesätarjouksiin tästä!