Frankfurtin tähdet!

Perinteinen Frankfurtin autonäyttely on jälleen vahva osoitus Kian uudistumisvauhdista. Kia esittelee näyttelyssä vaikuttavan Proceed-konseptiauton, joka on mahdollinen uusi jäsen seuraavan sukupolven cee’d-mallisarjassa. Lisäksi Kia esittelee ensi kertaa suurelle yleisölle Stonicin, Picanto X-Linen ja päivitetyn Sorenton ennen niiden myynnin aloitusta Euroopassa.

Uusi koriversio cee’d-mallistoon

Uusi Kia Proceed -konseptiauto on suunniteltu ja muotoiltu Kian Euroopan muotoilukeskuksessa Frankfurtissa. Konsepti antaa viitteitä seuraavan sukupolven cee’d-mallisarjan muotoilun suuntaviivoista.

Proceed-konseptiauto edustaa Kialle uutta korityyppiä. Ns. ”Shooting Brake” -korimalli olisi urheilullinen farmari seuraavan sukupolven cee’d-mallistossa. Auto on tunnistettavissa matalasta kattolinjasta ja vaikuttavasta takaosastaan. Ulkonäön viimeistelevät 20” alumiinivanteet. Matkustamossa puolestaan on kiinnitetty huomiota korkealaatuisiin materiaaleihin.

”Proceed-konseptiauto edustaa rohkeaa näkemystä siitä kuinka nykyisen procee’d-mallin henki on saatu istutettua täysin uuteen korimalliin. Samalla se vastaa uudenlaista suorituskykyä autolta vaativien asiakkaiden tarpeisiin”, kertoo Kian Euroopan päämuotoilija Gregory Guillaume.

Kia cee’d on Kian yksi tärkeimmistä myyntimalleista Euroopassa. Sen tuotanto on ylittänyt miljoonan kappaleen rajan. Myös Suomessa Kia cee’dillä on vankka suosio. Malli on kuulunut säännöllisesti maamme myydyimpien autojen joukkoon.

Uuden Stonicin ensiesittely suurelle yleisölle

Täysin uusi Kia Stonic tulee olemaan merkittävässä asemassa Kia-mallistossa. Se tulee vastaamaan Euroopassa vahvassa kasvussa olevaan B-segmentin crossovereiden kysyntään. Uusi Stonic on massasta erottuva, itsevarma ja yksilöitävissä oleva kompakti crossover.

Stonicin tunnistaa Kiaksi sen ”Tiger Nose” -keulasta. Autoon tulee saataville yhteensä 20 erilaista katon ja korin värikombinaatiota. Myös auton matkustamo on yksilöitävissä eri värivaihtoehdoilla.

Stonicin sisätilojen suunnittelussa on panostettu erityisesti mukavuuteen ja käytännöllisyyteen. Stonicissa onkin luokkansa parhaat hartia-, jalka- ja pääntilat. Myös auton mukavuus- ja turvallisuusvarustelu on luokkansa parhaimmistoa.

Stonicin moottorivalikoima koostuu kevyistä ja polttoainetehokkaista bensiini- ja diesel-moottoreista. Stonicin eurooppalaisittain säädetty ohjaus ja jousitus takaavat hyvän käsiteltävyyden ja vakaan ajokokemuksen.

Uusi Kia Stonic tulee Suomessa myyntiin vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Picanto X-Line crossover-malliversiona

Stonic saa Frankfurtissa seurakseen uuden Picanto X-Linen tuotantomallin. Picanto X-Line on rohkea crossover-malliversio Kia-malliston pienimmästä jäsenestä. Näyttävä muotoilu on yhdistetty eri väriyhdistelmiin ja 15 mm korkeampaan maavaraan, joka myös tarjoaa perusversiota paremman näkyvyyden ohjaamosta.

Picanto X-Linen voimanlähteenä on 1.0 T-GDI -bensaturbomoottori (100 hv), joka tekee X-Linesta samalla tehokkaimman Picanto-mallin. Vastaava moottori tulee saataville myös uuteen Picanto GT-Line -malliversioon.

Uudistunut Kia Sorento

Kian ylellinen katumaasturi Sorento on tukenut vahvasti Kian jatkuvaa viime vuosien myynnin kasvua Euroopassa ja maailmalla. Päivitetty Sorento on saatavilla Kian uudella 8-vaihteisella automaattivaihteistolla, joka takaa pehmeät ja sujuvat vaihteenvaihdot pienemmillä päästöillä ja paremmalla polttoainetaloudellisuudella. Lisäksi Sorentoon on tarjolla uusia turvallisuus- ja mukavuusvarusteita.

Uudistunut Sorento on saatavilla ensi kertaa myös GT-Line -varusteversiolla. GT-Line tuo Sorentoon urheilullista ilmettä ja dynamiikkaa, säilyttäen samalla Sorennon monikäyttöisyyden, suorituskyvyn ja ajomukavuuden.

Stinger saapuu Suomeen

Frankfurtissa oli esillä myös Kian uusi lippulaivamalli Stinger ennen sen Euroopan myynnin alkua neljännen kvartaalin aikana. Stinger on saatavilla Euroopassa kolmella eri moottorivaihtoehdolla: 2,0-litraisella bensiiniturbomoottorilla (255 hv), 2,2-litraisella dieselmoottorilla ja 3,3-litraisella tuplaturbo V6 -bensiinimoottorilla (370 hv). Euroopassa suunniteltu ja muotoiltu Stinger on kaikkien aikojen tehokkain ja suorituskykyisin Kia.

Suomeen Stinger saapuu vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä.

Frankfurtin autonäyttely 14.-24. syyskuuta. Kian osasto sijaitsee hallissa 9. Lisää näyttelystä: https://www.iaa.de/en/