Kian uudet ladattavat hybridiautot – Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid ja Niro Plug-in Hybrid – ovat ladattavien hybridiautojen ehdotonta eliittiä. Autot sijoittuivat kärkisijoille arvostetun ruotsalaisen Teknikens Värld -lehden (22/2017) ladattavien hybridiautojen vertailussa. Niro Plug-in Hybrid voitti koko vertailun, Optima Plug-In Hybrid sijoittui lopputuloksissa kolmanneksi.

Optima Sportswagon Plug-in Hybridille mitattiin vertailussa 59,2 kilometrin toimintamatka sähköajossa. Tulos oli vertailun paras. Valmistajan ilmoittama toimintamatka Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybridille on 62 kilometriä sähköllä ajettaessa.

Kia Niro Plug-in Hybrid pärjäsi hyvin myös sähköajossa. Niro Plug-in Hybridille mitattiin vertailun kolmanneksi paras tulos 52,1 kilometriä sähköajossa. Valmistajan ilmoittama toimintamatka Kia Niro Plug-in Hybridille on 58 kilometriä sähköllä ajettaessa.

Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid on upean Optima-mallin ladattava hybridiversio, jonka yhdistetty kulutus on 1,6 l/100 km. Auton CO2-päästö on 33 g/km. Optima Sportswagon Plug-in Hybridin voimanlähteenä on 2.0 GDI -bensiinimoottori (156 hv), joka on yhdistetty sähkömoottorin. Voimalinjan kokonaisteho on 205 hv. Hybridijärjestelmän tuottama suurin vääntö on 375 Nm. Voima välitetään tiehen pehmeästi vaihtavan 6-vaihteisen automaattivaihteiston välityksellä.

Optima Sportswagon Plug-in Hybrid on varustettu 11,26 kWh:n litium-ioniakulla, joka on sijoitettu tasaisesti tavaratilan pohjan alle. Tämä mahdollistaa 440 litran tavaratilan läpilastausmahdollisuudella.

Kia Niro Plug-in Hybrid on puolestaan suositun Niro-mallin ladattava hybridiversio. Niro Plug-in Hybridin yhdistetty kulutus on 1,3 l/100 km ja CO2-päästöt 29 g/km. Auto on varustettu 8,9 kWh:n litium-ioniakulla. Hybridijärjestelmän suurin yhteisteho on 141 hv.

 

Kia tarjoaa ainutlaatuisen 7 vuoden takuun kaikkiin uusiin automalleihin. Takuu kattaa myös ladattavien hybridimallien akuston.

 

Lisää vertailusta: http://teknikensvarld.se/sa-langt-kommer-tio-laddhybrider-pa-el-542984/