Kia lanseeraa syyskuussa täysin uudet Kia Niro Plug-in Hybrid – ja Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid -mallit. Kia Niro Plug-in Hybrid on suositun Niro-mallin ladattava hybridiversio, jonka toimintamatka sähköajossa on jopa 58 km. Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid puolestaan on Optima-mallin ladattava hybridifarmari.

Kuumaan luokaan

Viime vuonna esitelty Kia Niro -hybridi on ollut Suomessa menestys. Autoa on myyty ensimmäisen vuoden aikana Suomessa yli tuhat kappaletta.

Nyt esiteltävä Niron ladattava hybridiversio iskee kuumaan luokkaan. Se yhdistää suositun crossoverin ja ladattavan hybridin ominaisuudet.

“Ladattavien hybridien vuosimyynnin Euroopassa odotetaan kasvavan yli 600 000 kappaleeseen vuoden 2023 loppuun mennessä. Myös crossovereiden myynnin ennustetaan kasvavan tulevina vuosina. Asiakkailla on selkeä kysyntä autoihin, jotka yhdistävät käytännöllisyyden ja crossoverin vetovoimaisuuden erittäin alhaisiin päästöihin sekä ladattavaan hybriditeknologiaan. Niro Plug-in Hybrid on ainoa auto markkinoilla, joka tarjoaa tämän yhdistelmän”, sanoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Michael Cole.

Kia Niro Plug-in Hybridin voimalinja on varustettu 1.6 GDI -bensiinimoottorilla, 8,9 kWh:n litium-ioniakulla, 44 kW:n sähkömoottorilla ja 6-vaihteisella kaksoiskytkin automaattivaihteistolla. Hybridijärjestelmän tuottama yhteisteho on 141 hv ja vääntö 265 Nm. Auton yhdistetty kulutus on 1,3 l/100 km ja CO2-päästöt 29 g/km.

Niro Plug-in Hybridin monikäyttöisyyttä lisää 1300 kilon vetokyky.

Kia Niro Plug-in Hybridin hinnat alkavat 36 490 eurosta.

 

Optima Plug-in Hybrid – monikäyttöinen hybridifarmari

Kian toinen uutuus on syyskuussa esiteltävä Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid. Se on upean, muotoilustaan palkitun Optima-mallin ladattava hybridifarmari, jonka toimintamatka sähköllä on jopa 62 kilometriä.

Auton yhdistetty kulutus on 1,4 l/100 km ja CO2-päästö on vain 33 g/km. Optima Sportswagon Plug-in Hybrid on varustettu 11,26 kWh:n litium-ioniakulla, joka on sijoitettu tasaisesti tavaratilan pohjan alle. Tämä mahdollistaa 440 litran tavaratilan läpilastausmahdollisuudella.

Optima Plug-in Hybridin voimalinja käyttää Kian nelisylinteristä 2.0 GDI -bensiinimoottoria, joka tuottaa tehoa 156 hv. Bensiinimoottori on yhdistetty 50 kW:n sähkömoottoriin. Hybridivoimalinjan tuottama yhteisteho on 205 hv 375 Nm. Optima Sportswagon Plug-in Hybridin vetokyky on 1500 kg.

Kia Optima Sportswagon Plug-in Hybrid -malliston hinnat alkavat 45 690 eurosta.

 

Satsaus voimalinjateknologiaan

Kia satsaa tulevaisuudessa voimakkaasti vähäpäästöiseen voimanlinjateknologiaan. Kian globaali tavoite on vähentää autojen polttoaineenkulutusta 25 prosentilla vuoteen 2020 mennessä vuoden 2014 tasosta. Kesällä Suomessa esitelty Kia Soul EV -sähköauto ja syyskuussa esiteltävät uudet hybridimallit tukevat tavoitetta.

Kia tarjoaa kaikkiin uusiin automalleihin ainutlaatuisen 7 vuoden takuun. Kian takuu kattaa myös hybridi- ja sähköautojen akuston.

Tutustu Kia GOES GREEN -mallistoon täältä