Kia Motors on nimittänyt belgialaisen Pierre Leclercqin uudeksi muotoilun suunnittelujohtajakseen Kian Namyangin muotoilukeskukseen Etelä-Koreaan. Leclercqin nimitys vahvistaa Kian yhtenäistä muotoilustrategiaa jatkuvasti laajentuvassa Kia-mallistossa.

Pierre Leclercqin vastuulla tulee olemaan Kian pitkäjänteisen muotoilustrategian kehittäminen ja vahvistaminen. Lisäksi hän vastaa innovatiivisten ratkaisujen kehittämisestä Kia-malliston ulko- ja sisätilojen muotoiluun, materiaaleihin sekä verhoiluun. Hän vastaa myös Kian maailmanlaajuisen muotoiluverkoston yhteistyön kehittämisestä, joka koostuu tällä hetkellä muotoilukeskuksista Yhdysvalloissa, Euroopassa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa.

Schreyer: ”Ainutlaatuinen näkemys automuotoiluun”

Leclercq aloittaa uudessa tehtävässään syyskuun lopussa ja tulee työskentelemään läheisessä yhteistyössä Kia Motorsin muotoilujohtajan Peter Schreyerin ja Kian Namyangin muotoilukeskuksen johtajan Seon Ho Younin kanssa.

“Pierre Leclercqillä on ainutlaatuinen näkemys globaaliin automuotoiluun. Hänellä on kaikki tarvittava kokemus ja osaaminen Kian muotoilustrategian kehittämiseen ja vahvistamiseen malliston laajentuessa”, Peter Schreyer kertoo.

“Muotoilu on ollut avainasemassa Kia-brändin rakentamisessa, ja Pierre tuleekin olemaan tärkeä henkilö yhtenäisen muotoiluilmeen säilyttämisessä myös uusien mallien lanseerauksissa täysin uusissa segmenteissä”, Schreyer jatkaa.

Vahva muotoilutausta

Pierre Leclercq valmistui Pasadenan Art Center College of Designista vuonna 1998. Hän aloitti työuransa italialaisella Zagatolla, josta hän siirtyi Fordin Ghia-studion kautta BMW:n ulkomuotoilusta vastaavaksi suunnittelijaksi ennen nimittämistään BMW M Performance brändin muotoilujohtajaksi. Viimeksi Pierre Leclercq on toiminut Great Wall Motorsin muotoilujohtajan tehtävässä.

“Olen seurannut Kia-brändin kehitystä tarkasti, ja olen erittäin innostunut aloittamaan Kian innovatiivisen muotoilutiimin jäsenenä. Muotoilu on erittäin suuressa roolissa Kian uusien automallien kehityksessä, ja odotankin innolla yhteistyötä lahjakkaiden muotoilijoiden kanssa, jotka ovat luoneet Kiasta esikuvan rohkealle, energiselle ja modernille automuotoilulle”, Pierre Leclercq kertoo.