Kian uusi lippulaivamalli, ylellinen Stinger on ehdolla vuoden autoksi Suomessa. Auto- ja liikennetoimittajat äänestivät Stingerin Vuoden Auto Suomessa 2018 -kilpailun finaaliin.  Voittaja julkistetaan kuuden finaalistin joukosta 13. päivä joulukuuta Helsingin Messukeskuksessa järjestettävässä Auto- ja Liikennegaalassa. Eniten ääniä saanut automalli palkitaan Vuoden Auto Suomessa 2018 -tittelillä.

Finaalikierroksella Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenillä on käytettävissään 15 ääntä, jotka he voivat jakaa haluamallaan tavalla. Yksi kuudesta ehdokkaasta on nostettava omassa pistejaossa voittajaksi, mutta toisaalta kaikille ei tarvitse antaa pisteitä.

Takana maineikas kaksikko

Stinger on jalostettu vuonna 2011 esitellystä urheilullisesta GT-konseptimallista. Euroopassa suunniteltu ja muotoiltu Stinger on aito gran turismo. Sen muotoilusta on vastannut Kian maineikas muotoilujohtaja Peter Schreyer.

Stinger on Kian kaikkien aikojen tehokkain ja nopein tuotantomalli. Huippuversio Stinger GT on varustettu 3,3-litraisella tuplaturbo V6-moottorilla (370 hv). Stinger GT kiihtyy 4,9 sekunnissa 0­–100 km/h. Auton huippunopeus on 270 km/h. Stinger on saatavana joko taka- tai nelivetoisina versioina. Stingerin ajettavuudesta on vastannut Albert Biermann, jolla on vahvat ansiot suorituskykyisten autojen kehittäjänä. Hän vastasi ennen Kialle siirtymisestään BMW:n M-sarjan autojen kehitystyöstä.

Nürburgring Stingerin kotipesä

Stinger kävi läpi vaativan kehitysohjelman ennen tuotannon aloittamista. Kia kehitti Stingeriä systemaattisesti yhdellä maailman tunnetuimmalla moottoriradalla Saksan Nürburgringillä. Jokaisella Stingerin prototyyppiversiolla ajettiin vaativuudestaan tunnetulla Nordschleifella 10 000 kilometrin testiajo. Kia on ajanut Stingerillä Nürburgringin lisäksi yli 1,1 miljoonaa testikilometriä. Autoa on testattu myös talviolosuhteissa Ruotsin Lapissa.

Stinger on Suomessa saatavilla kolmella eri varustetasolla: Business Premium, GT-Line ja GT. Moottorivaihtoehtoja on niin ikään kolme: 2.0 T-GDI -bensiiniturbomoottori (255 hv), 2.2 CRDi -dieselmoottori (200 hv) sekä 3.3 T-GDI -bensiiniturbomoottori (370 hv). Stinger on saatavana sekä taka- että nelivetoisina versioina. Voimalinja on aina varustettu Kian uudella 8-vaihteisella automaattivaihteistolla. Kuljettajalla on valittavanaan viisi eri ajotilaa: Smart, Eco, Comfort, Sport ja Sport+.

Kia Stingerin hinnat alkavat 49 990 eurosta.

 

 

”Tuossa on seuraava autoni!”

Ensimmäiset Kia Stingerit saapuivat Suomeen!

Rafael Nadalille Kia Stinger