Miksi auton esilämmittäminen kannattaa?

On valitettavan yleistä nähdä kylminä aamuina huuruisilla laseilla ajavia autoja. Huono näkyvyys on yksi suurimmista riskitekijöistä liikenneturvallisuudelle, ja merkittävä osa vahingoista sattuu ajon ensimmäisten 15 minuutin aikana. Suora yhteys huuruisiin laseihin on siis selkeä.

Helppo tapa parantaa liikenneturvallisuutta ja mukavuutta on auton esilämmittäminen esimerkiksi Webaston polttoainetoimisella lisälämmittimellä. Lämmittäminen kannattaa aloittaa jo, kun yölämpötila putoaa alle +5 asteeseen. Ajastamalla lämmityksen lähtösi mukaisesti, pääset liikenteeseen mukavan lämpöisellä autolla ja ikkunat kirkkaina. Webaston vaatima lämmitysaika riippuu merkittävästi ulkolämpötilasta; viileinä syysaamuina 15-20 minuuttia riittää kirkastamaan tuulilasin, kovemmalla pakkasella lämmitysaikaa voidaan tarvita enemmän.

Webasto ottaa virtansa auton akulta, joten lämmitysaikaa kannattaa pitää silmällä. Yleisesti tunnettu ”Aja yhtä kauan kuin lämmität”, pitää edelleen paikkansa. Tämä myös korostuu nykypäivän autoissa, joissa autojen käyttöakkujen koko on entistä pienempi. Mikäli siis autolle tulee toistuvasti esilämmittämisen jälkeen yhtäjaksoista ajoa vähemmän kuin lämmitysaikaa, suositellaan vahvasti akkulaturin käyttöä lämmityksen yhteydessä. Lämmittimen asennuksen yhteydessä voidaan vaihtaa myös suurempi akku, mikäli se vain on teknisesti mahdollista.

”Hybridiajoneuvojen lämmitys on yhä useammin toteutettu mukavuuslämmityksenä ajoneuvon jäähdytysnestekierron monimutkaisuuden vuoksi. Hybrideissä Webasto-lämmittimen etu tuleekin mukavan lämpötilan lisäksi pidentyneenä ajomatkana korkeajänniteakulla, kun tätä ei tarvitse käyttää enää erikseen sisätilojen lämmitykseen”, Kian teknisen palvelun päällikkö Erkki Castrén kertoo.

Kesähelteillä Webastoa voidaan käyttää tuuletustoiminnolla, jolloin pahin paahde saadaan taltutettua, eikä autoon ole niin tukala mennä. Webastoa olisi hyvä käyttää kerran kuussa päällä, myös kesäkuukausina juurikin toiminnan varmistamiseksi. Lämmittimen toiminta on myös hyvä tarkastaa hyvissä ajoin ennen ensipakkasia.,

Jälkiasenteisen Webasto-lisälämmittimen voi varustaa juuri sinulle sopivalla käyttölaitteella

  1. MultiControl-ajastin

MultiControl sopii kaikille, jotka haluavat ohjata lämpötilaa säännöllisesti aikataulutettuina aikoina. Käytä Webasto-lämmitintä kätevästi ja helposti huipputason uudella esiasetetulla MultiControl-ajastimella. Ajastimen muotoilu ja käyttäjäystävällisyys mahdollistavat nopean ja helpon käytön. Voit ohjelmoida lämmittimelle jopa kolme käynnistymisaikaa päivää kohti.

  • Telestart T99 –kaukosäädin

Lämpöä yhdellä painalluksella.  Kaukosäätimen pieni LED-valo kertoo sinulle välittömästi, onko lämmitin aktivoitu vai onko se sammutettu. Kantama esteettömässä maastossa jopa 1000 metriä. Pienen koon ansiosta kaukosäädin ei häiritse sen kulkiessa avaimenperänä auton avaimien yhteydessä.

  • Telestart T100-kaukosäädin

Telestart T100 HTM näyttää sinulle autosi lämpötilan ja laskee tarvittavan lämmitysajan. Kaukosäädin on varustettu On/Off –nappien lisäksi toiminnolla, johon voit syöttää haluamasi lähtöajan ja lämmitin ajastuu niin, että autosi on lämmin liikkeelle lähdettäessä. Kaukosäätimen kantama on jopa 1 000 metriä.

  • ThermoConnect TCON2 -GSM-ohjaus

Webasto ThermoConnect muuttaa älypuhelimesi käteväksi ja reaaliaikaiseksi lämmittimen kaukosäätimeksi, joka tekee Webasto-lämmittimen ohjaamisesta helppoa ja joustavaa. Helppokäyttöisellä ThermoConnect-sovelluksella käynnistät lämmityksen yhdellä painalluksella ja voit ajastaa valmiiksi useampia lämmityksiä oman aikataulusi mukaan.

ThermoConnect-käyttölaitteen yleiset sopimusehdot ja tietosuojalausekkeen löydät osoitteesta my.webastoconnect.com

Webasto ThermoConnect -lämmitinohjaus on helppo ja monipuolinen

Webasto ThermoConnect muuttaa älypuhelimesi käteväksi ja reaaliaikaiseksi lämmittimen kaukosäätimeksi, joka tekee Webasto-lämmittimen ohjaamisesta helppoa ja joustavaa.

Webasto ThermoConnectin edut pähkinänkuoressa

+  Helppo lämmitinohjaus älypuhelimella tai tabletilla
+  Toimii datayhteyden välityksellä, ajoneuvon etäisyydellä ei väliä
+  Voit ajastaa valmiiksi useita eri lämmityksiä
+  Ajoneuvon paikannusominaisuus
+  Akun jännitevalvonta
+  Auton sisälämpötilan seuranta
+  Ilmainen sovellus ladattavissa App Storesta ja Play Kaupasta
+  Voidaan täydentää kätevällä ajopäiväkirjatoiminnolla (119,40 €/vuosi)

Kun asennutat autoosi ThermoConnect-ohjainyksikön ja rekisteröidyt palvelun käyttäjäksi, saat palvelun ensimmäiset 12 kk käyttöösi ilmaiseksi! Ensimmäisen vuoden jälkeen palvelu on edelleen erittäin edullinen; vain 34,99 € vuodessa (sis. alv 24 %).

Palvelun käyttöönotto edellyttää Webasto ThermoConnect -ohjainyksikön asennusta autoon. Ohjainyksikkö ja sen asennus eivät sisälly palvelun hintaan.

Kysy lisää sopivista Webaston lisälämmittimistä juuri sinun Kia-malliisi omalta Kia-jälleenmyyjältäsi.

Webasto-osuuden lähde: Oy Kaha Ab, Webasto-maahantuoja