Muotoilijan unelma – Kia ProCeed

Kia ProCeedin muotoilusta on vastannut kaksikko, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. ProCeed on suunniteltu Kian Euroopan suunnittelukeskuksessa Frankfurtissa Euroopan suunnittelujohtajan Gregory Guillaumen ja Kian muotoilujohtaja Peter Schreyerin johdolla (kuvassa Peter Schreyer Barcelonassa uuden ProCeedin esittelytilaisuudessa).

”Mielestäni ProCeedissä on erittäin hienoa auton mittasuhteet. Auto on matala ja pitkä ja se näyttää luonnossa todella hyvältä!”, sanoo Peter Schreyer.

”Auton siluetti kuvaa auton luonnetta ja tekee siitä heti tunnistettavan tiellä”, Guillaume jatkaa.

ProCeed on tulossa saataville vain GT-Line- tai suorituskykyisenä GT-mallina, mikä tarjosi Kian muotoilijoille mahdollisuuden antaa Ceed-perheen uudelle jäsenelle itsevarman ja urheilullisen ulkomuodon. Sivuprofiililtaan auto muistuttaa 2017 Kia Proceed Concept -auton muotoilua jäljitellen sen siluettia kaarevine kattolinjoineen. Jyrkästi kallistuva takalasi erottaa ProCeedin Ceed-mallisarjan sisaruksistaan sekä muista samaan luokkaan kuuluvista automalleista.

”Urheilullinen shooting brake”

ProCeed on Ceed-malliperheen näyttävä shooting brake -versio. Tämä urheilullinen farmari yhdistää upean muotoilun, monikäyttöisyyden ja suorituskyvyn. Yleisölle ProCeed esitellään Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa. Myyntiin se tulee Euroopassa ensi vuoden alussa.

”ProCeed on auto, joka edustaa kaikkea mitä Kia voi tarjota. Tämä kaunis ja urheilullinen shooting brake -mallinen kori tarjoaa kuljettajalle poikkeuksellisen yhdistelmän muotoilua, tilaa ja monikäyttöisyyttä, mikä edustaa ainutlaatuista vaihtoehtoa keskikokoisten perheautojen segmentissä. Euroopan teille suunniteltu ja eurooppalaisille kuljettajille tehty ProCeed on kiehtova ajettava. Se tarjoaa omistajille myös Kian 7 vuoden takuun tuottaman varmuuden”, sanoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.

Pidempi kuin Ceed Sportswagon

ProCeed (4605 mm) on 5 mm pidempi kuin Ceed Sportswagon. 1 422 mm korkeana sen kattolinja on 43 mm alempana kuin Sportwagonissa, kun taas maavara on pienentynyt 5 millimetrillä 135 mm:iin. Koska auto on rakennettu samalle K2-alustalle kuin muut Ceed-mallit, 2 650 mm akseliväli on pysynyt muuttumattomana.

ProCeed tarjoaa enemmän matkatavarakapasiteettia kuin monet tavanomaiset kompaktit perheautot – ja jopa enemmän kuin monet luokkia isommat autot. ProCeedin tavaratila on 594 litraa (VDA). Sportswagonia alhaisemman nostokorkeuden ja puuttuvan tavaratilan kynnyksen ansiosta auton lastaaminen on helppoa.

204-hevosvoimainen GT!

Proceed tarjoaa ensiluokkaista ajettavuutta uuden Ceed-malliston tavoin. Auto tarjoaa kuitenkin ainutlaatuisella tavalla säädetyn alustan juuri ProCeedin luonteeseen. Kuten sen virtaviivainen muotoilu lupaa, auto antaa kuljettajalle tarkan ja välittömän ohjausvasteen, korin hallinnan kaarteissa sekä yhdistelmän mukavuutta ja vakautta suurilla nopeuksilla. ProCeedissä on otettu käyttöön jäykemmät etu- ja takajouset lisäämään korin hallintaa ja tehostamaan ohjausta. ProCeediistä tulee myös tarjolle 204-hevosvoimainen huippuversio ProCeed GT, joka laajentaa Kian urheilullista mallistoa.

Tilaa tästä MyKia-uutiskirje ja pysy ajantasalla uusimmista Kia-uutisista!