Rita Behm ajaa Kivojen Ihmisten Autolla

Artisti Rita Behmin ensimmäinen auto oli Kia. Muutamien merkkiseikkailujen jälkeen hän on tehnyt paluun Kian pariin.

Artistin elämässä kilometrejä tien päällä kertyy helposti kymmeniä tuhansia vuodessa. Osa niistä karttuu toki keikkabussin penkillä, mutta etenkin arkinen liikkuminen tapahtuu omalla autolla.

– Autoilu on itselleni välttämättömyys. Asun kahdessa kaupungissa ja raahaan musakamoja koko ajan mukana, kertoo nykyään Kia Niro Hybridin ratin takana aikaa viettävä Rita Behm.

Behm hankki ensimmäisen autonsa, ja samalla ensimmäisen Kiansa, vuonna 2014. Kyseessä oli Cerato, joka palveli Behmiä viiden vuoden ajan. Tämän jälkeen auto on vaihtunut muutamaan otteeseen, mutta vaikka Behm ei omien sanojensa mukaan ole merkkiuskollinen, oli nyt aika palata Kian pariin.

Ympäristö huomioiden hybridillä

Behm arvostaa autossaan turvallisuutta ja ekologisuutta. Uusi Kia Niro teki vaikutuksen heti ensimetreiltä lähtien. Monipuolisilla aktiivisilla kuljettajaa avustavilla järjestelmillä varustettu Niro sopi hyvin kokeneen Kia-kuskin käteen tarjoten vaivattoman ajokokemuksen. Hybridivoimalinja puolestaan tuo testeissäkin todistettua (Vertailuvoittaja TM 21/2022) taloudellisuutta käytännön liikenteeseen. Edellisten kriteerien lisäksi Rita Behm arvostaa autossa hyvää äänentoistoa ja siihen Niro tarjoaa vastinetta Harman Kardonin -audiojärjestelmän muodossa.

Ominaisuuksien lisäksi autossa täytyy toki olla hyvä fiilis. Uusi Niro tarjoaakin näyttävän ulkoasun ja tyylikkään ohjaamon käytännöllisyydestä tinkimättä. Lisäksi Rita Behm on tehnyt myös uuden tulkinnan Kia-automerkistä.

– Kia on ehdottomasti Kivojen Ihmisten Auto. Niinhän siinä keulassa lukee, Behm summaa hymyn kera.