Sukupolvenvaihdos!

Kia Ceed on auto, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Suosikkimallia on valmistettu ensimmäisestä sukupolvestaan vuodesta 2006 lähtien jo 1,28 miljoonaa kappaletta.

Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa paljastettu Kia Ceed siirtyy kolmanteen sukupolveen keväällä, jolloin uuden mallin tuotanto käynnistyy. Suomessa uusi Ceed esitellään syksyllä.

Uusi Kia Ceed ja Ceed Sportswagon vahvistavat entisestään Kian läsnäoloa Euroopassa ja tärkeässä C-segmentissä. Uusi Kia Ceed ja Ceed Sportswagon tarjoavat innovatiivisia ja uusia teknologioita, urheilullista muotoilua ja dynaamisen ajotuntuman.

Kia on myös hionut aiemman ”cee’d-nimen” yksinkertaisempaan muotoon. Ceed-nimen kirjaimet tulevat sanoista: Community of Europe, with European Design. Kia odottaakin kolmannen sukupolven Ceedin kasvattavan nimensä mukaisesti osuutta sen malliston Euroopan myynnistä.

600 litran tavaratila!

Uusi Ceed on matalampi, leveämpi ja omaa pidemmän takaylityksen verrattuna nykymalliin. Taaksepäin kaartuva muotoilu viestii urheilullisuudesta. Uusi malli on varustettu myös GT/GT Line -malleista tutuilla “ice cube” -LED -päiväajovaloilla. Korin suorat linjat korvaavat nykymallin pyöristetyt muodot. Suorat linjat jatkuvat myös takaosan muotoilussa antaen tasapainoisen ja tiessä istuvan vaikutelman.

Uuden Ceed Sportswagonin muotoilu on mahdollistanut tavaratilan kasvattamisen 600 litraan, joka on enemmän kuin monella suuremmalla D-segmentin mallilla. Vastaavasti uusi Ceed on yksi oman luokkansa tilavimpia hatchback-malleja 395 litran tavaratilallaan.

Uusia moottoreita

Uuden Ceedin ja Ceed Sportswagonin asiakkailla on valinnanvaraa moottoreiden osalta. Moottorivalikoima koostuu kolmesta eri bensiinimoottori- ja kahdesta dieselmoottoriversiosta. Bensiinimoottorivalikoimassa on saatavana esimerkiksi Kian suosittu 1.0 T-GDI -moottori (120 hv). Uutena moottorina tulee tarjolle 1.4 T-GDI -bensiiniturbomoottori (140 hv).

Uusi Kia Ceed on saatavana myös uudella 1.6 CRDI -dieselmoottorilla (115 & 136 hv), joka on suunniteltu alittamaan reilusti Euro 6d TEMP -päästönormien vaatimukset.

Kaikki moottorit ovat saatavana kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla. Uudet 1.4 T-GDi ja 1.6 CRDi -moottorit tulevat tarjolle myös Kian 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla.

Uusi Kia Ceed on varustettu Kian uusimmilla turvallisuusvarusteilla. Näistä kuljettajan vireystilan valvonnan järjestelmä analysoi kuljettajan tekemiä liikkeitä sekä valintoja tai niiden puutteita, ja varoittaa vireystilan laskemisesta äänellä sekä visuaalisesti mittariston näytöllä. Uusia aktiivisen turvallisuuden varusteita ovat autonomisen ajon kaistallapitoavustin, kaukovaloavustin ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä.

Uuden Ceedin esittelyyn palaamme lähempänä lanseerausta.

Geneven kansainvälinen autonäyttely 8.-18. maaliskuuta: https://www.gims.swiss/en/