Talvirengaskausi on nyt käynnissä – asiantuntija kertoo parhaat vinkit

Talvirengaskausi on täydessä käynnissä ja talvirenkaat kannattaakin vaihtaa ajoissa ennen liukkaita kelejä. Etenkin kitkarenkaiden vaihtaminen voidaan tehdä jo hyvissä ajoin.

”Renkaiden tulee olla aina hyvässä kunnossa, sillä se on ainoa pinta, joka on yhteydessä autosta tiehen. On hyvä huomata, että renkaiden kunto vaikuttaa turvallisuuden lisäksi myös auton suorituskykyyn ja polttoaineen kulutukseen. Renkaat kannattaa tarkistaa säännöllisesti sekä rengaspaineiden että kulumisen osalta ja aina ennen pidempää ajomatkaa”, Kian teknisen palvelun päällikkö Erkki Castrén muistuttaa.

Renkaiden kunnon muistilista:

  • Tarkista rengaspaineet ja kuluminen kuukausittain sekä ennen pitkiä ajomatkoja.
  • Lähdettäessä pidemmälle matkalle täydellä kuormalla, on syytä käyttää täyden auton rengaspaineita.
  • Huomioithan, että ulkolämpötilassa 10 celsiusasteen muutos tarkoittaa 0,1 barin muutosta rengaspaineessa.
  • Vaihda renkaat pareittain tasaista kulumista ja parempaa ajettavuutta varten. Laita uudet renkaat ensin takapyörille.

Kia-autojen rengaspaineen valvontajärjestelmä ilmoittaa rengaspainetiedot reaaliaikaisesti ajotietokoneen näytöllä. Esimerkiksi renkaan alhaisen paineen osalta varoitusvalo tai hälytys ilmoittaa asiasta kuljettajalle.

Mikäli talvirenkaiden kunto havaitaan heikoksi, Continental-testimenestyjärenkaat ovat erinomainen vaihtoehto.

IceContactTM 3

Fantastinen jääpito – vallankumoukselliseen talviajokokemukseen

IceContactTM 3 -renkaan ainutlaatuinen nastakonsepti tuo uuden ulottuvuuden talviajoon. Kahden nastatyypin yhdistelmä ja niiden innovatiivinen sijoittelu tarjoavat vertaansa vailla olevat pito-ominaisuudet, äärimmäisen turvalliset käsittelyominaisuudet sekä lyhyemmät jarrutusmatkat.

Huomattavasti paremmat käsittelyominaisuudet märillä, loskaisilla ja lumisilla teillä

Kehittynyt uran kuviointi johtaa vettä ja loskaa pois kulutuspinnan keskiosasta, aikaansaaden täydellisen kontaktin tiehen ja vähentäen näin vesi- ja loskaliirron riskejä.

Maksimaalinen suorituskyky renkaan koko elinkaaren ajan

Continentalin pitkä kokemus nastarenkaiden kehityksessä on johtanut ainutlaatuiseen ja patentoituun nastojen kiinnitystapaan. Kiinnitysprosessin ansiosta renkaan suorituskyky ja turvallisuus ovat maksimaalisella tasolla renkaan koko elinkaaren ajan.

VikingContactTM 7

Loistavat pito-ominaisuudet talvisella ja märällä ajoalustalla

Uuden ympäristöystävälliseen rypsiöljyyn pohjautuvan kumiseoksen ansiosta, renkaalla on ylivoimaiset pito-ominaisuudet niin märällä, lumella kuin jäälläkin.

Täydellinen ohjautuvuus kaikissa talviolosuhteissa

Pintakuvion optimaalisesti sijoitellut urat ja kuviopalat mahdollistavat erinomaisen loskan- ja vedenpoiston. Symmetriset pääurat muodostavat suoran kanavan renkaan keskeltä veden ja loskan poistoon. Optimaalinen kuviopalojen ja urien suhde varmistaa suuren kontaktipinnan. Täydellinen kontrolli, suurillakin nopeuksilla.

Erinomaiset pito- ja jarrutusominaisuudet jäisillä ja lumisilla tienpinnoilla

Suuri määrä erikokoisia 3D-saippauksia ja tehokkaat tartuntakulmat parantavat pitoa ja jarrutusominaisuuksia jäisillä ja lumisilla teillä.

Renkaiden valintaan liittyen kannattaa tutustua myös uusiin EU-rengasmerkintöihin, jotka helpottavat renkaiden vertailua eri ominaisuuksien osalta: https://www.kia.com/fi/ostajalle/rengasmerkinnat/

Testimenestyjä Continental-talvirenkaat ovat nyt tarjouksessa Kia-huollon yhteydessä. Tutustu lisää kaikkiin Kia-merkkihuollon syystarjouksiin: https://www.kia.com/fi/palvelut/huoltotarjoukset/

Kian uusiin autoihin kaupan yhteydessä talvipaketti nyt 390 € (sis. Continental-talvirenkaat kevytmetallivantein, kumimatot ja kaukalomaton). Tutustu lisää: https://www.kia.com/fi/mallisto/tutustu-mallistoon/

Ammattitaitoista lisätietoa talvirenkaista sekä kausisäilytyksestä on saatavilla lähimmästä Kia-merkkihuollosta.

Continental-osuuden lähde: Continental Rengas Oy