Kian uusi lippulaivamalli, ylellinen Stinger kävi läpi vaativan kehitysohjelman ennen sen tuotannon aloittamista. Kia ajoi Stingerillä yhteensä yli 1,1 miljoonaa testikilometriä. Stingeriä kehitettiin systemaattisesti yhdellä maailman tunnetuimmalla moottoriradalla Saksan Nürburgringillä. Autoa testattiin myös talviolosuhteissa Ruotsin Lapissa 35 asteen pakkasessa.

Kia halusi luoda Stingerille kuljettajalähtöisen ajokokemuksen kaikissa ajo-olosuhteissa. Stingerin ajo-ominaisuuksia hienosäädettiin Ruotsin Lapissa Arjeplogin tutkimuskeskuksessa Uddjaurenin järven jäällä liukkaissa olosuhteissa muun muassa käsittely- ja slalomradoilla.

Tehty talveen

Stinger on Kian ensimmäinen sedan-mallinen auto, joka on saatavilla joko taka- tai nelivetoisena. Takavetopainotteinen nelivetojärjestelmä on suunniteltu tarjoamaan optimaaliset pito-ominaisuudet kaikissa ajo-olosuhteissa. Nelivetomallit on varustettu uudella Dynamic Torque Vectoring Control -hallintajärjestelmällä, joka automaattisesti kiihdyttää tai jarruttaa pyöriä kovissa jarrutuksissa sekä liukkaissa olosuhteissa säilyttäen kuitenkin halutun kulkusuunnan. Takavetoiset GT Line -mallit on varustettu taka-akselin mekaanisella kitkalukolla, joka takaa vakaan ajettavuuden ja kuljettajan ajonautinnon.

Stingerin ajettavuudesta on vastannut Albert Biermann, jolla on vahvat ansiot suorituskykyisten autojen kehittäjänä. Hän vastasi ennen Kialle siirtymisestään BMW:n M-sarjan autojen kehitystyöstä.

”Auton testaaminen ääriolosuhteissa mahdollistaa keskittymisen ajettavuuden vakauteen ja ennakoitavuuteen, mitä Stinger tarjoaa kuljettajalleen kaikilla ajoasetuksilla olosuhteista riippumatta. Haluamme Stinger-omistajien nauttivan ajamisen jännityksestä kaikissa olosuhteissa turvallisuudesta tinkimättä”, Albert Biermann painottaa.

Ehdolla vuoden autoksi

Stinger on Kian kaikkien aikojen tehokkain ja nopein tuotantomalli. Huippuversio Stinger GT on varustettu 3,3-litraisella tuplaturbo V6-moottorilla (370 hv). Stinger GT kiihtyy 4,9 sekunnissa 0­–100 km/h. Auton huippunopeus on 270 km/h.

Kia Stinger on yltänyt Vuoden Auto Suomessa 2018 -finaaliin. Stinger on ehdolla myös Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa vuoden autoksi.