Uusi Kia EV9 tarjoaa rohkeaa muotoilua ja viimeisintä teknologiaa

Kian uusi lippulaiva on upea EV9. Muodot noudattavat pitkälti konseptiauton linjoja, jotka tarjoavat sekä itsevarmuutta että rauhallisuutta.

Kia EV9 on kunnioitusta herättävä kokonaisuus. Aiemmin nähdyn konseptiauton muotoja pitkälti noudattavan tuotantoversion rohkea ja itsevarma visuaalisuus on saanut inspiraationsa Kian ‘Opposites United’ -muotoilufilosofiasta. Kian muotoilijat ovat yhdistäneet ainutlaatuisella tavalla sulavia, veistoksellisia muotoja sekä varmaa, vakuuttavaa geometriaa tuottaakseen silmiinpistävän nykyaikaisen, mutta samalla kauniin rauhallisen SUV:n.

EV9:n etuosaa hallitsevat yksinkertaiset selkeät linjat sekä pinnat, joista huokuu luottamusta, selkeyttä ja rauhallisuutta. Näyttävät pystysuuntaiset valot puolestaan reunustavat ja korostavat EV9:n uutta tyylikästä maskia, johon tulee myös tarjolla täysin uusi ‘Digital Tiger Face’ -maski. Tämä ajovaloista erillään olevilla neliön mallisilla valoryhmillä toteutettu ominaisuus antaa keulalle visionäärisen ja futuristisen ilmeen. Maistiainen tästä maskista nähtiin jo aikaisemmin ja tämän tuotantoversio nähdään maaliskuun lopulla EV9:n ensi-illassa.

Geometristä kulmikkuutta jatkava EV9:n sivuprofiili yhdistää vahvan ja tunnistettavan SUV-identiteetin poikkeukselliseen aerodynaamisuuteen. Linjakkaat kolmion muotoja omaavat lokasuojat ja selkeät geometriset pyöränkaaret yhdistyvät tyylikkäästi toisiinsa luoden itsevarman ja määrätietoisen kokonaisuuden. Pintaan upotetut ovenkahvat ja kapeneva kattolinja luovat tunteen sulavasta ja tehokkaasta liikkeestä.

Auton takaosaa hallitsee takaluukun puhtaat ja yksinkertaiset kyljistä jatkuvat linjat, jota reunustavat hienostuneen ohuet takavalot. Näiden muotoilun yhteneväisyys etuvalojen muotoilun kanssa vahvistaa EV9:n harmonisen vahvaa ja itsevarmaa asennetta.

Uudenlaista tilaa, mukavuutta ja kokemuksia kaikille matkustajille

Kian sähköautoja varten kehitetylle E-GMP-alustalle (Electric Global Modular Platform) rakennetun EV9:n pitkä akseliväli, matala vyötärölinja ja täysin tasainen sähköarkkitehtuuri tarjoavat mahdollisuuden runsaiden tilojen luomiselle kaikille matkustajille sekä lounge-tyyliselle mukavuudelle kaikille kolmelle istuinriville. Kia kuunteli asiakkaitaan istuinjärjestelyjen sekä ominaisuuksien osalta varmistaakseen EV9:n tarjoavan riittävästi tilaa ja mukavuutta kaikille matkustajille kuljettajan lisäksi. EV9 tuleekin tarjolle sekä kuusi- että seitsemänpaikkaisena versiona.

Ensimmäisellä ja toisella rivillä istuvat matkustajat voivat kallistaa istuimensa samanaikaisesti rentoutuakseen ja levätäkseen EV9:n latautuessa. Toisen rivin istuimia voi myös vaivattomasti kääntää 180 astetta, jotta matkustajat voivat keskustella kolmannelle rivillä istuvien kanssa. Kolmannen rivin istuimet tarjoavat mukitelineet ja latauspistokkeet mobiililaitteille.

EV9:n tilava, valoisa ja ilmava ohjaamo ilmentää tyylikkään yksinkertaista, korkealaatuista sekä erittäin käyttäjäystävällistä suunnittelua. Avoin, kelluva panoraamakojelauta ulottuu ohjauspyörän takaa ohjaamon keskelle. Yhtenäisen pinnan taakse integroidut kaksi 12,3-tuumaista sekä yksi 5-tuumainen näyttö parantavat digitaalista käyttökokemusta tarjoten kaikkien olennaisten toimintojen vaivattoman hallinnan. Lisäksi fyysisten painikkeiden määrä on pidetty mahdollisimman alhaisena. Keskikonsoli tarjoaa runsaasi säilytysmahdollisuuksia, joihin lukeutuu myös sen pohjassa sijaitseva tilava lokero. Keskikonsolin luukut lisäävät omalta osaltaan sisätilojen yleistä hienostuneisuutta.

Lisää Kia EV9:stä kuullaan hyvin pian, sillä auton maailman ensi-iltaa vietetään 29.3. klo 00.00 alkaen Suomen aikaa. Lue lisää seuraavan linkin kautta.