Muotoilustaan tunnettu, ylellinen Kia Optima on saapunut uudistuneena Suomeen. Tämä D-segmentin tyylitaituri on uudistunut niin moottoreiden, muotoilun kuin varusteidenkin osalta.

Optima-mallisto muodostuu näyttävistä sedan- ja farmariversioista. Mallistoa täydentävät ladattavat hybridiversiot, joista Sportswagon-farmari tarjoaa jopa 62 kilometrin toimintamatkan sähköllä tyylistä tinkimättä. Sportswagon on saanut vaikutteensa vuonna 2015 Geneven autonäyttelyssä esitellystä SPORTSPACE-konseptimallista.

Optimalla on Kia-mallistossa tärkeä rooli meillä ja muualla. Se on houkuttelut uusia yksityis- ja yritysasiakkaita merkin pariin. Optima-mallisto vetoaa erityisesti muotoilullaan, monikäyttöisyydellään ja varustelullaan – urheilullisuutta unohtamatta!

Eurooppaan suunniteltu

Kia Optima Sportswagon on Kian kaikkien aikojen ensimmäinen D-segmentin farmari, joka on suunniteltu erityisesti Euroopan markkinoille. Malli on kerännyt jo tunnustusta muotoilustaan. Optima Sportswagon palkittiin viime vuonna arvostetulla if Desing Awards -tunnustuksella.

Optima Sportswagon tarjoaa monikäyttöistä tilaa ollen yksi luokkansa käytännöllisimmistä autoista. Sportswagonin tavaratila on 552 litraa (VDA) – 42 litraa suurempi kuin Optima sedanin. Sportswagon on varustettu älykkäällä sähkötoimisella takaluukulla. Lisää käytettävyyttä tuo kolmessa osassa (40:20:40) kääntyvä takapenkki, joka mahdollistaa esimerkiksi suksien tai lumilautojen lastaamisen keskimmäisen istuimen läpi takapenkkiläisten istuessa yhä mukavasti.

Optima-mallisto yhdistää näyttävän muotoilun urheilullisuuteen. Malliston huippuversio on 245-hevosvoimainen Optima GT, joka laajentaa Kian urheilullista mallistoa. Urheilullisuutta tarjoaa myös Optima-mallistoon saatava GT-Line-varustetaso, jonka tunnusmerkkejä ovat muun muassa GT-Line etu- ja takapuskuri, GT-Line takadiffuusori, GT-Line-nahkaverhoilu sekä D-mallinen ohjauspyörä.

Uudet moottorit

Optima-malliin tulee tarjolle kaksi uutta voimanlähdettä. Uusi 1.6 litran CRDi-dieselmoottori (136 hv & 320 Nm) on tiukempien Euro 6d TEMP -päästönormien mukainen. Uusi 1.6 litran CRDi-diesel korvaa nykyisen 1.7 litran CRDi-dieselmoottorin. Toinen uusi voimanlähde on 180-hevosvoimainen 1.6 litran T-GDi-bensiiniturbomoottori, joka täydentää Optima-malliston bensiinimoottorivalikoimaa GT-version 2.0 T-GDI:n (245 hv) rinnalla. Molemmat uudet moottorit ovat saatavana Kian seitsemänvaihteisella kaksoiskytkinvaihteistolla.

Uudistuneen Optiman tunnistaa uudelleen muotoillusta keulasäleiköstä. Myös etupuskuri ja ilmanohjaimet ovat uudistuneet. Ohjaamossa uudistukset näkyvät uudessa ohjauspyörässä, mittaristossa ja tunnelmavalaistuksessa. Kuljettajalla on valittavana neljä ajotilaa, joista Smart on uusi. Uutena turvallisuusvarusteena on saatavana kuljettajan vireystilan valvonta. Optima-malliston muita mukavuus- ja turvallisuusvarusteita ovat: kääntyvät LED-ajovalot, kaukovaloavustin, 360 kamerajärjestelmä, automaattinen pysäköintijärjestelmä, mukautuva vakionopeudensäädin, aktiivinen kaistavahti ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä.

Uudistuneen Kia Optima -malliston hinnat alkavat 28 692 eurosta.

Tutustu uudistuneeseen Optima-mallistoon täältä.

Tilaa MyKia-uutiskirje täältä ja voita liput kahdelle Auto 2018 -tapahtumaan!