Alppimaajoukkueen Kia – Movement that inspires -blogi

Terveisiä Itävallan Saalbachista!

Meneillään on juuri para-alppihiihdon maailmancupin syöksykilpailut ja laskin juuri yhden syöksykisan virallisista treenilaskuista. Ennen varsinaista syöksykisaa pidetään yleensä 1-2 viralliset harjoitukset, jossa urheilijat pääsevät tutustumaan kisarataan.

Aamu alkoi klo 6.00 herätyksellä, josta aamupalan kautta suunnattiin kisarinteen juurelle lämpiöön vaihtamaan kamoja. Klo 8.30 oli rataan tutustuminen ja treenilaskun startti oli klo 11. Iltapäivällä teen vielä punttisalilla palauttavan treenin ja pidetään myös palaveri valmentajan kanssa, jossa käymme päivän harjoitusta läpi ja suunnittelemme huomisen strategiaa ja aikataulua. Sitten päivällisen jälkeen nukkumaan.

Oma kauteni alkoi Sveitsistä maailmancupin suurpujottelukisoilla, joissa laskin sijoille 5. ja 6. Pujottelukilpailut olivat heti perään, ja niissä tulikin kauden ensimmäinen palkintopallisijoitus, eli toinen sija maailmancupissa. Seuraavan päivän pujottelussa olin neljäs, jäin juuri podiumin ulkopuolelle.

Tälle kaudelle tavoitteet oli asetettu maailmancupin ohella Norjassa käytäviin MM-kisoihin, mutta nykyinen koronatilanne siirsi MM-kisat ensi vuoteen. Vuosi 2022 tulee siis olemaan mielenkiintoinen, sillä samana vuonna on poikkeuksellisesti kahdet arvokisat kun lasketaan sekä maailmanmestaruuskisoja että olympialaisia.

Maailmancupin suhteen painopisteeni on tekniikkalajeissa. Treenimääräni ovat olleet pujottelun ja suurpujottelun kohdalla samaa luokkaa. Korontatilanteen ja sen myötä uuden kisaohjelman takia syksyn treenikausi venyi myös harvinaisen pitkäksi, aina tammikuun alkuun asti. Pidempi ’’pre-season’’ teki kyllä hyvää, esimerkiksi fysiikkaa pystyttiin hiomaan normaalia korkeammalle kisakauden alkuun.

Oma kauteni jatkuu vielä meneillään olevilla vauhtikisoilla. Saalbachissa lasketaan vielä maailmancupin super-g kisat. Näiden kisojen jälkeen lennän Suomeen hetkeksi, ja sitten palaan vielä maailmancupin pujottelu ja suurpujottelu kisoihin Itävallan Leogangiin. Itävallasta kiertueen pitäisi jatkua vielä itä-Venäjälle, mutta kisojen järjestyminen on vielä mysteeri.

– Santeri

Kia on Suomen alppihiihtomaajoukkueen virallinen yhteistyökumppani.

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä!