Sähköasennuksia Keski-Pohjamaalla tekevä Sähköpalvelu Walberg halusi vahvistaa imagoaan sähköisessä liikenteessä. Yritys hankki omistajilleen Björn Walbergille ja Jonathan Eklundille ladattavat Kia Soul EV -täyssähköautot.

”Olemme tutustuneet sähköiseen liikkumiseen, kun teemme kartoituksia latauslaitteista yrityksille ja yksityisille ihmisille. Latausasemien asentaminen ei ole täällä vielä yleistynyt yksityisille, mutta yrityksille niitä on jo asennettu useampia. Halusimme näyttää hankintamme myötä esimerkkiä siitä, mihin Suomen pitäisi mennä, jotta liikenteen päästövähennystavoitteet täyttyisivät”, Walberg kertoo.

”Auton valinta oli helppoa, kun päätimme hankkia sähköautot. Soul EV on minulle jo kolmas uusi Kia, Björn Walberg kertoo.

Pitkä takuu miellytti

Kia Soul EV on täyssähköauto, jonka CO2-päästöt ovat 0g/km. Auton toimintamatka sähköllä on jopa 250 kilo metriä. Soul EV:n voimanlähteenä on 111-hevosvoimainen sähkömoottori, joka tuottaa vääntöä 285 Nm. Auto pystyy hyödyntämään tehokkaasti jarrutusenergiaa pidentääkseen toimintamatkaansa.

”Auton valinta oli helppoa, kun päätimme hankkia sähköautot. Soul EV on minulle jo kolmas uusi Kia. Autojen valinnassa Kian 7 vuoden takuu oli iso valtti. Mikään muu valmistaja ei anna vastaavaa takuuta. Myös Kian hyvä hinta-laatusuhde ja jälleenmyyntiarvo puhuivat kovasti Kian puolesta”, Walberg perustelee.

Kian 7 vuoden takuu kattaa myös Soul EV:n akuston.

Jonathan Eklund ja tuliterä ladattava Kia Soul EV -täyssähköauto.

Mutta millaista sitten on sähköautolla ajaminen?

”Sähköautolla liikkuminen on tosi mukavaa ja vaivatonta, mutta tietenkin pitää tarkasti tietää, että akussa on riittävästi virtaa vielä, kun julkisia latauspaikkoja on rajoitetusti. Kia Soul EV:ssä riittää kuitenkin hyvin virtaa työpäivälle, ja akkuja saa ladata sitten yöllä kotona”, Walber kehuu.

Mikä: Sähköpalvelu Walberg

Sähköpalvelu Walberg on sähköalan yritys, jolla on toimipisteet Pietarsaaressa ja Kokkolassa. Yritys työllistää noin 20 henkilöä. Yritys on erikoistunut kiinteistöjen ja teollisuuden sähköasennuksiin sekä sähköhuoltoon.

 

Kian ensimmäinen sähköauto Soul EV saapui Suomeen