Suomessa hyvän vastaanoton saanut Kia ProCeed on Kian muotoilijoiden uusin taidonnäyte.

”Uusi ProCeed on rohkea tulkinta hatchback-lähettiläästämme, Kia Ceedistä. Se ei vain ilmennä Kian nuorekasta dynaamisuutta, vaan myös edustaa uudenlaista ja monipuolista viisiovisen korin muotoilua. ProCeed onkin onnistunut luomaan itselleen ainutlaatuisen aseman Euroopan markkinoiden kilpaillussa keskikokoisten perheautojen segmentissä”, sanoo Kia Motors Europen muotoilujohtaja Gregory Guillaume.

”Vuosikymmen sitten esitelty pro_cee’d oli aina ollut Ceed-malliston muotoilullinen kärkimalli. Tuolloin halusimme luoda pro_cee’din, joka kiteytti Kian ja sen työntekijöiden intohimon autojen valmistukseen. Loppujen lopuksi me automuotoilijatkin olemme aina ensimmäiseksi autofaneja ja vasta toisena muotoilijoita”, Guillaume hymähtää.

”Vaikka vuoden 2012 pro_cee’din seuraaja on edistänyt tätä dynaamista jatkumoa entisestään, tiesimme että eurooppalaiset kuljettajat olivat avoimia ajatukselle muunlaisellekin tulkinnalle Ceedistä perinteisen kolmiovisen ”hot-hatchin” sijaan”, Guillaume jatkaa.

ProCeed-konsepti vihje uudesta tyylisuunnassa

Frankfurtissa sijaitsevan Euroopan muotoilutiiminsä kanssa Guillaume ja Kian muotoilujohtaja Peter Schreyer tutkivat, miten pro_cee’din edustama henki voitaisiin keksiä uudelleen, jotta kaikki sen elinvoimaisuus pysyisi tallella. Syyskuussa 2017 Frankfurtin autonäyttelyssä yleisölle paljastettiinkin ProCeed-konseptiauto, joka oli selkeä vihje uudesta tyylisuunnasta. Konseptissa oli otettu muotoilullisesti huomioon sekä visuaalisesti näyttävä ulkonäkö että joustava käytännöllisyys.

Ei ole yllättävää, että uusi ProCeed, joka on suunniteltu yksinomaan Eurooppaan, seuraa tarkasti alkuperäisen konseptiauton viitoittamaa tietä. Vaikka ProCeed jakaakin etuosan muotoilussaan paljon samoja piirteitä viisiovisen hatchbackin kanssa, kaikki A-pilarista taaksepäin on omaa ja ainutlaatuista ProCeediä. Etenkin ProCeedin matala ja virtaviivainen katto- ja ikkunalinja on ehdottomasti yksi sen tunnistettavampia muotoiluelementtejä. ProCeedin itsevarmaa olemusta täydentävät takaosassa myös jatkettu takaylitys sekä täysileveä led-valo, joka on säilynyt sellaisenaan vuoden 2017 konseptiautosta. ProCeed on onnistunut myös yhdistämään näyttävän ja urheilullisen muotoilun jokapäiväiseen käytännöllisyyteen.

Uusi ProCeed on Ceed-malliston lippulaiva-asemansa mukaisesti saatavilla vain suorituskykyisenä GT-mallina tai GT-Line -versiona.

”Uusi ProCeed on auto, joka on hyvin lähellä sydäntäni, sillä ensimmäisen sukupolven pro_cee’d oli ensimmäinen Kia-mallini, jonka suunnittelin. Onnistuimmekin jäljittämään tämän emotionaalisen tunnejäljen takaisin alkuperäiseen pro_cee’diin ja kanavoimme sen uuden ProCeedin luomiseen”, Guillaume kertoo.

Kia ProCeed -konseptimalli esiteltiin Frankfurtin autonäyttelyssä 2017. Malli antoi vihjeen siitä, miltä uusi ProCeed voisi näyttää.

 

Euroopassa valmistettu

Kia ProCeed saapuu Suomeen!

Muotoilijan unelma – Kia ProCeed

Tutustu Kia ProCeed-mallistoon tästä.

 

Tilaa MyKia-uutiskirje tästä – voita Kia e-Niro -sähköauto käyttöösi!