Kian uusi lippulaivamalli, urheilullinen Stinger on käynyt läpi vaativan kehitysohjelman ennen tuotannon aloittamista. Kia on kehittänyt Stingeriä systemaattisesti yhdellä maailman tunnetuimmalla moottoriradalla Saksan Nürburgringillä. Jokaisella Stingerin prototyyppiversiolla ajettiin vaativuudestaan tunnetulla Nordschleifellä vähintään 10 000 kilometrin testiajo. Yli 20 kilometriä pitkää rataa kierrettiin kullakin autolla 480 kierrosta. Nordschleifellä on 73 kurvia, korkeuseroa yli 300 metriä ja kaltevuutta jopa yli 17 prosenttia. 10 000 kilometrin testiajo Nordschleifellä vastaa yli 160 000 kilometrin testiajoa maantiellä.

Kovat nimet takana

Kia testasi 370-hevosvoimaista Stinger GT:tä Nürburgringillä, jotta auton aerodynamiikka, jarrutusominaisuudet ja uusi voimalinja toimisivat täydellisesti myös vaativassa ajossa.

”Kun Stingerin kehityöstä vastannut Albert Biermann näki ensimmäisen kerran auton konseptimallin, hän sanoi heti, että Stingerin on vastattava myös ajettavuudeltaan auton ulkonäköä”, kertoo Kian muotoilujohtaja Peter Schreyer.

Albert Biermannilla on vahvat ansiot suorituskykyisen autojen kehittäjänä. Hän vastasi ennen Kialle siirtymisestään BMW:n M-sarjan kehitystyöstä.

”Olen ollut Nürburgringillä testaamassa jo 80-luvun puolivälistä alkaen. Ennen rata oli kaikille auki. Testatessa saattoi tulla bussilla eteen valokuvia pysähtymään ottanut turistiryhmäryhmä tai asuntovaunulla rataa kiertänyt perhe”, Biermann muistelee.

Huiput 270 km/h

Stinger GT on varustettu 3,3-litraisella tuplaturbo V6-moottorilla. Auto on kaikkien aikojen tehokkain ja nopein Kian tuotantomalli. Stinger GT kiihtyy 4,9 sekunnissa 0­–100 km/h. Auton huippunopeus on 270 km/h. Stingerin jarrut on suunniteltu vastaamaan auton suorituskykyä. Huippuversio Stinger GT on varustettu yhteistyössä Brembon kanssa suunnitellulla jarrutusjärjestelmällä. Sen 18” jarrulevyt toimivat testeissä täydellisesti jopa 800 asteisena.

Kia on ajanut Stingerillä Nürburgringin lisäksi yli 1,1 miljoonaa testikilometriä. Määrä vastaa noin 27 kertaa ajoa maapallon ympäri.  Stingeriä on kehitetty Euroopan lisäksi Lähi-idässä, Aasiassa ja Pohjois- sekä Etelä-Amerikassa äärimmäisissä olosuhteissa.

Uusi Kia Stinger saapuu Suomeen syksyllä.

 

Haluatko olla ensimmäisten joukossa? Tutustu Kia Stingeriin täältä.

https://tekniikanmaailma.fi/autot/tm-ajettua-kia-stinger-hyppy-huippusuorittajien-luokkaan/

 

 

Kia Stinger – unelma josta tuli totta!

Stingerin ylpeä isä Peter Schreyer