Kuume syksyn odotetuimman autouutuuden, upean Kia Stingerin ympärillä nousee. Ensimmäiset Suomeen saapuvat Stingerit on valmistettu Kian Soharin tuotantolaitoksella Koreassa. Seuraavaksi autot lähtevät laivamatkalle kohti Suomea, jossa Stinger lanseerataan syksyllä.

Stinger on Kian uusi lippulaivamalli, joka on jalostettu vuonna 2011 esitellystä urheilullisesta GT-konseptimallista. Stinger on aito gran turismo. Sen muotoilusta on vastannut Kian maineikas muotoilujohtaja Peter Schreyer.

Stinger on Kian kaikkien aikojen tehokkain ja nopein tuotantomalli. Huippuversio Stinger GT on varustettu 3,3-litraisella tuplaturbo V6-moottorilla (370 hv). Stinger GT kiihtyy 4,9 sekunnissa 0­–100 km/h. Auton huippunopeus on 270 km/h. Stinger on saatavana joka taka- tai nelivetoisina versioina.

Testattu yli 1,1 miljoonaa kilometriä

Stinger kävi läpi vaativan kehitysohjelman ennen tuotannon aloittamista. Kia kehitti Stingeriä systemaattisesti yhdellä maailman tunnetuimmalla moottoriradalla Saksan Nürburgringillä. Jokaisella Stingerin prototyyppiversiolla ajettiin vaativuudestaan tunnetulla Nordschleifella 10 000 kilometrin testiajo, joka vastaa yli 160 000 kilometrin ajoa maantiellä. Stingerin ajettavuudesta on vastannut Albert Biermann, jolla on vahvat ansiot suorituskykyisten autojen kehittäjänä. Hän vastasi ennen Kialle siirtymisestään BMW:n M-sarjan autojen kehitystyöstä.

Kia on ajanut Stingerillä Nürburgringin lisäksi yli 1,1 miljoonaa testikilometriä. Määrä vastaa noin 27 kertaa ajoa maapallon ympäri. Stingeriä on kehitetty Euroopan lisäksi Lähi-idässä, Aasiassa ja Pohjois- sekä Etelä-Amerikassa äärimmäisissä olosuhteissa.

 

Haluatko olla ensimmäisten joukossa? Tutustu uuteen Kia Stingeriin täältä!

 

Tehtävä Nürburgringillä

Kia Stinger – unelma josta tuli totta!

Stingerin ylpeä isä Peter Schreyer